zondag 18 november 2018

Tussen de regels #112

Elke week verzamel ik in Tussen de regels het boekennieuws van de afgelopen week. Soms weet ik niet waar eerst te beginnen, andere weken moet ik heel goed zoeken naar wat interessant nieuws. Deze 112de editie behoort tot de laatste categorie. Wel heb ik een leuke nieuwe podcasttip voor je, dus lees snel verder!


* Een groep bekende Nederlandse acteurs, schrijvers en muzikanten leest in een nieuwe podcastreeks brieven voor van Vincent van Gogh (1853-1890). Het Van Gogh Museum wil hiermee de schrijfsels van de beroemde kunstschilder bij een groot publiek onder de aandacht brengen. In de eerste aflevering van Van Gogh belicht: de brieven leest Adriaan van Dis voor. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

* Jan Terlouw vierde afgelopen week zijn 87ste verjaardag. Ter gelegenheid hiervan verschijnt ook zijn eerste dichtbundel Gedichte gedachten waarin een veertigtal verzen zijn opgenomen.

* De VSB Poëzieprijs wordt de Grote Poëzieprijs. Vorig jaar raakte bekend dat het VSBfonds zijn handen aftrok van de prijs die sinds 1994 wordt uitgereikt. Of het prijzengeld van 25 000 euro hetzelfde blijft, is nog niet bekend.

Fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten