zondag 28 oktober 2018

Tussen de regels #109

Tussen de regels is jouw vaste afspraak voor het boekennieuws van de afgelopen week. Vandaag meer over de NS Publieksprijs, de Jan Wolkersprijs en heel goed nieuws voor fans van Lampje!


* Waar ik zo op hoopte, gaat echt gebeuren: er komt een tv-serie van Lampje! Productiebedrijf Pupkin heeft de filmrechten gekocht en maakt samen met de VPRO een serie van het boek, die zal worden uitgezonden op NPO Zapp. Eerder werd ook al bekend dat er een theaterversie van het kinderboek gemaakt zal worden.

* Afgelopen weken werden de genomineerden voor de NS Publieksprijs bekend gemaakt. Griet Op de Beeck (Het beste wat we hebben), Astrid Holleeder (Dagboek van een getuige), Saskia Noort (Stromboli), Esther Verhoef (Nazomer), Tommy Wieringa (De heilige Rita) en Hendrik Groen (Zolang er leven is) maken kans op de prijs. De winnaar kennen we op 21 november. Tot die tijd kun hier stemmen op je favoriet.

* De Jan Wolkers Prijs 2018, de prijs voor het beste natuurboek, gaat naar Menno Schilthuizen voor zijn boek Darwin in de stad. Schilthuizen is evolutiebioloog en beschrijft in zijn boek hoe de natuur zich ontwikkelt in de stad en zich aan de stad aanpast.

* Vandaag opent de 82ste editie van de Boekenbeurs voor het grote publiek. Het volledige programma kun je hier terugvinden. Marcia en Liesbet zetten ook een aantal highlights op een rijtje.

* Deze week werden ook de eerste LangZullenWeLezen-trofees uitgereikt. Er kon gestemd worden in tien categorieƫn. Alle winnaars kun je hier terugvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten