donderdag 4 oktober 2018

RECENSIE | Het probleem met voor altijd - Jennifer L. Armentrout

Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Hoewel haar leven inmiddels veel beter is geworden, wordt ze alsnog geleid door angsten. Dan loopt ze Rider weer tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Hij beschermde haar destijds en doet dat nu weer. Maar gaat het met Rider zelf wel zo goed? Jennifer L. Armentrout beschrijft in Het probleem met voor altijd prachtig de ontwikkeling van een jonge vrouw die haar schulp kruipt.


Jennifer L. Armentrout werd bekend met haar New Adult-boeken, maar waagt zich dus ook wel eens aan een Young Adult. Het opzet van Het probleem met voor altijd deed me heel erg denken aan Stuk van jou, de New Adult van Sophie Jackson. Als redder in nood heeft Rider Spark veel weg van die andere, oudere bad boy Wes Carter. En met enige verbeelding zijn er ook wel wat parallellen te trekken tussen Mallory Dodge en Kat Lane. Stuk van jou staat - zoals je waarschijnlijk wel weet - heel hoog op mijn favorietenlijstje en andere boeken kunnen hier maar moeilijk aan tippen. Daarom probeerde ik de gelijkenissen te negeren en onbevooroordeeld Het probleem met voor altijd in te duiken.

Dat bleek helemaal niet zo moeilijk te zijn. Armentrout maakt het haar lezers op dat gebied heel makkelijk. De hoofdpersonages zijn ijzersterk neergezet en de chemie tussen Mallory en Rider is  van in het begin fantastisch. De ontwikkeling die Mallory doormaakt is geloofwaardig en zorgt ervoor dat je deze meid in je hart sluit. Het contrast tussen Mallory die steeds sterker wordt en Rider die langzaam maar zeker uit elkaar valt, is dan ook één van de sterke kanten van het verhaal.

Verder zijn er een aantal interessante bijrollen die het verhaal net dat beetje extra geven. Mallory's adoptieouders, Riders vrienden, hun leerkracht presentatievaardigheden, ... Allemaal hebben ze hun eigen kijk op de werkelijkheid. Ik zie bijvoorbeeld wel ruimte voor een vervolg met Hector, Riders beste vriend, en Ainsley, Mallory's beste vriendin, in de hoofdrol.

Natuurlijk zit er een zekere voorspelbaarheid in het verhaal, maar het is zo goed en met zoveel gevoel geschreven dat dit me amper stoorde. Thema's als kindermishandeling, pleegzorg en vooroordelen geven het romantische verhaal een rauw randje. De auteur verwerkt er zo bovendien een mooie, krachtige boodschap in.

Het probleem met voor altijd vertelt het prachtige, ontroerende verhaal over twee mensen die elkaar en hun stem weer moeten zien te vinden.


Het probleem met voor altijd
Oorspronkelijke titel: The Problem with Forever (vertaling door Marcel Hagedoorn)
Jennifer L. Armentrout
Aantal pagina's: 320
ISBN 9789401910347
Uitgeverij Zomer & Keuning (april 2018)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten