dinsdag 31 juli 2018

Tot ziens juli, welkom augustus!

Wanneer ik dit schrijf geniet ik nog van mijn laatste vrije dag voor ik na twee weken weer aan het werk ga. Tijdens de vakantie heb ik heel wat gelezen, vooral op de dagen dat het te heet was om iets anders te doen. Daarmee komt de teller van juli op zeven boeken te staan.


Gelezen

Art Journal School - Marieke Blokland
Van deze schrijfster las ik eerder al Art Journaling & Mixed Media, een boek waaruit ik heel veel inspiratie putte. Begin juli las ik haar recentste boek Art journal school. Hierin geeft ze je meer tips rond hoe je je art journal echt als dagboek kunt gaan gebruiken en er 365 dagen per jaar mee aan de slag kunt. Ook dit keer deed ik heel wat leuke ideetjes op.

Dochter van het moeras - Karen Dionne
Helena's moeder werd als tiener ontvoerd en vastgehouden in een hutje in het moeras. Helena werd daar geboren en voelde zich er thuis. Twintig jaar later ontsnapt haar vader uit de gevangenis en opent zij de jacht op hem. Ik las superveel goeie kritieken over deze thriller, maar persoonlijk vond ik hem maar matig. Het opzet is weliswaar origineel, maar het verhaal en de personages grepen me niet. 

I know why the caged bird sings - Maya Angelou
Dit eerste deel uit Angelou's autobiografie verscheen voor het eerst in 1969. Onverbloemd vertelt ze over haar kindertijd in Stamps, Arkansas. Ze schuwt expliciete omschrijvingen niet, maar toont ook duidelijk haar gevoel voor humor. Vorige week kon ik de vertaling Ik weet waarom gekooide vogels zingen op de kop tikken bij de kringwinkel, dus ik plan in de nabij toekomst ook nog een tweede lezing van dit intrigerende verhaal.

Abandoned Places - Henk van Rensbergen
Dit fotoboek in pocketformaat is een verzameling van het werk van Van Rensbergen van de laatste 25 jaar. Voor zijn werk als piloot vliegt deze urban explorer de wereld rond en tijdens zijn vrije tijd gaat hij ter plekke op zoek naar verlaten locaties. 

Lieveling - Kim van Kooten
In dit boek heeft de schrijfster het levensverhaal van modeontwerpster Pauline Barendregt neergeschreven. In haar kindertijd wordt zij jarenlang misbruikt door haar stiefvader, zonder dat er iemand ingrijpt. Mijn recensie van dit heftige boek komt binnenkort online.

Hemelwater - Charles Martin
Ik hoopte na Lieveling op een luchtige roman, maar niks was minder waar. Dit verhaal over Vietnamveteraan Joseph Brooks mag dan misschien fictie zijn, het was minstens zo aangrijpend. Mijn recensie kun je donderdag lezen.

Zondagskind - Judith Visser
In deze autobiografische roman neemt de schrijfster je mee in de belevingswereld van iemand met Asperger. Ik bleef tot aan de laatste bladzijde geboeid lezen. Ook deze recensie komt er snel aan!


Welkom augustus!

Op de valreep begin ik nog aan Bravelands: De Outsider; daar ga ik dus eerst en vooral mee verder. 

Augustus is door Sandra uitgeroepen tot Maand van de klassieker en hoewel ik daar geen fan van ben (wel van Sandra, niet van klassiekers), ga ik toch meedoen. In Middelburg kocht ik namelijk een prachtige editie van Anne of Green Gables en de Maand van de klassieker is de ideale manier om te voorkomen dat het boek gaat staan verstoffen in mijn boekenkast.

Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten