zondag 7 januari 2018

Tussen de regels #74

Tussen de regels ging er voor de feestdagen een tijdje tussenuit, maar bij een nieuw jaar hoort natuurlijk ook kraakvers boekennieuws!


* Niet alleen bloggers deelden de afgelopen weken volop hun favorietenlijstjes. Naar jaarlijkse gewoonte deed ook Barack Obama dat. Hij deelde op Facebook zijn favoriete boeken en muziek van 2017

* Wanneer je "hen" en wanneer je "hun" in een zin gebruikt, is de meest opgezochte taalkwestie van 2017. Vorig jaar hebben 342 000 mensen hierover advies gevraagd via de website van Onze Taal.

* Zaterdag 13 en zondag 14 januari wordt de verschijning van De moord op de Commandatore van Haruki Murakami uitgebreid gevierd op het schip SS Rotterdam. Er zullen interviews en lezingen over klassieke muziek en Japanse kunst worden gehouden. Ook is er muziek en zijn er hardloopevenementen langs de Maas. Op het schip is plaats voor zo'n 2000 fans.

* Donderdag overleed de Israëlische auteur Aharon Appelfeld. De 85-jarige overlevende van de Holocaust is één van Israëls meest productieve en vertaalde auteurs. De Holocaust was een vast onderwerp in zijn boeken. Voor de roman Bloemen der duisternis kreeg hij in 2012 de Independent Foreign Fiction Prize. In 2013 was hij tevens finalist voor de Man Booker Prize.

* De NOS pakte dit weekend uit met een wel heel opvallende "ontdekking": in Frankrijk zijn booktubers ontzettend hip. Ik denk dat de Nederlandse tv-zender hier toch even de booktube-community in eigen land over het hoofd ziet...

Kijk of maak jij ook wel eens booktube-video's? Of hou je het toch liever bij geschreven recensies?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten