dinsdag 21 november 2017

Vier manieren om goedkoop boeken te scoren

Lezen kan best een dure hobby zijn, dat hoef ik je vast niet te vertellen. Voor elke denkbare gelegenheid boeken(bonnen) als geschenk vragen kan een oplossing zijn, maar er zijn nog andere manieren om aan goedkoop leesvoer te komen. 


Bookchoice
Als je net zoals ik ook graag digitaal leest, is Bookchoice (vroeger Elly's Choice) een fijne manier om goedkoop aan leesvoer te komen. Voor 3.99 euro per maand krijg je elke maand een selectie van acht e-books met bijhorend audioboek. De selectie is vrij actueel en heel divers. Deze maand zitten o.a. Ragdoll van Daniel Cole en Als we elkaar terugzien van Kristin Harmel erbij. Je kunt dus niet kiezen welke boeken je krijgt, maar zelfs als je elke maand maar één boek leuk vindt, is 3.99 euro nog steeds een goeie deal. 

Boekenfestijn
Het Boekenfestijn is zonder meer het Walhalla voor boekenwurmen on a budget! Voor een paar euro kun je er recente en minder recente boeken op de kop tikken en als je een beetje je best doet neem je voor vijftig euro meer dan tien boeken mee naar huis. Voor alle creatieve boekenwurmen is er ook een alsmaar uitbreidend gamma knutsel- en tekenspullen. Afhankelijk van de locatie is het altijd een beetje afwachten welke boeken er gaan liggen, dus als je op zoek bent naar een specifiek boek kun je ook wel eens van een kale reis thuiskomen. En ik moet eerlijk toegeven: De kleine prijsjes verleiden me regelmatig tot het kopen van boeken die ik eigenlijk toch niet zo graag wil lezen, waardoor ze heel lang ongelezen in de kast blijven staan. Misschien moet ik de volgende keer toch iets selectiever te werk gaan...

Kringwinkel
De kringwinkel in ons dorp stelt op boekengebied niet veel voor, maar zo heel af en toe kun je er de koop van je leven doen. Met een beetje geluk woont er bij jou in de buurt iemand met dezelfde boekensmaak! De truc is om er vaak genoeg langs te gaan zodat die ene vondst niet voor je neus weggekaapt wordt. (Waardoor er alleen nog maar talloze exemplaren van Vijftig tinten grijs achterblijven...) Eén van mijn favoriete kringwinkelvondsten is een zo goed als nieuw exemplaar van De ring van Möbius van Franck Thilliez.

Bibliotheek
Veruit de goedkoopste manier om aan boeken te komen is door ze lenen bij de bibliotheek. In veel steden en gemeenten in Vlaanderen kun je gratis of voor een paar euro per jaar lid worden. (In Nederland is een abonnement een pak duurder, maar kun je ook audio- en e-books lenen.) Bij onze bibliotheek kost een lidmaatschap vijf euro en daarmee kan je maximaal tien boeken voor maximaal acht weken lenen. De bibliotheek is de perfecte oplossing voor boeken die je wel een keer wilt lezen, maar niet per se in je kast wilt hebben staan of wanneer je twijfelt of een bepaald boek wel iets voor jou is.

Hoe kom jij aan goedkoop leesvoer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten