zondag 12 november 2017

Tussen de regels #68

Deze week in Tussen de regels: de winnaars van de ECI Literatuurprijs en de Prix Goncourt, goed nieuws voor kinderboekenliefhebbers en de autobiografie van Lily Allen.


* Koen Peeters won donderdag de ECI Literatuurprijs. Zowel de vakjury als de lezersjury kozen De mensengenezer uit een selectie van genomineerden, waaronder ook Annelies Verbeke en Peter Terrin.

* De oud-redactie van Querido Kinderboeken stapt over naar Blossom Books en start daar uitgeverij Emanuel. Querido Kinderboeken en tientallen voor de uitgeverij werkende auteurs kregen onlangs onenigheid met WPG over het te voeren beleid en stapten op. "Tussen die auteurs zaten mijn grootste jeugdhelden en dat zij zonder uitgeverij kwamen te zitten, was ondenkbaar - niet alleen voor hen maar ook voor de toekomst van het kinderboek.", aldus Myrthe Spiteri, eigenaar en uitgeefdirecteur van Blossom Books.

Lily Allen is van plan om in 2018 haar autobiografie uit te brengen. De zangeres heeft daarvoor een contract getekend bij uitgeverij Bonnier Publishing. In boek zal ze vertellen over het verdriet dat ze had toen ze haar kind verloor, maar ook over haar familie, haar carrière, haar verslavingen en haar scheiding. Het boek verschijnt in de herfst van 2018.

L’ordre du jour van de Franse schrijver Eric Vuillard heeft de Prix Goncourt gewonnen, de hoogste literaire onderscheiding in Frankrijk. Het boek is een verslag van de machtsgreep van Adolf Hitler in Duitsland, de Duitse annexatie van Oostenrijk en de steun van de Duitse industriëlen aan de oorlogsmachine van de nazi’s.

* Het aantal bezoekers op de Boekenbeurs in Antwerpen neemt jaar na jaar af. Volgens auteur Pieter Aspe ligt dat o.a. aan het hoge entreegeld. Hij haalde afgelopen week fel uit naar Boek.be, de organisator van de Boekenbeurs. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten