zondag 5 november 2017

Tussen de regels #67

Elke zondag staat het boekennieuws van de afgelopen week hier voor je klaar. Deze week kom je meer te weten over Bob Dylans speech voor de Nobelprijs, de City of Literature én de allereerste editie van The Indie Awards.


* Bob Dylan had zijn lezing voor de Nobelprijs voor de Literatuur als geluidsopname ingestuurd. Nu wordt het een boek, meldt het Zweedse Nobelinstituut op Twitter. Van de gesigneerde exemplaren worden er slechts honderd verkocht. Ze zullen 2 500 dollar kosten. Er komt ook een niet-gesigneerde editie voor zo'n 17 dollar. Dylans ongeveer een half uur durende speech is ook gratis te lezen en te beluisteren op het internet.

* Carolijn Visser heeft de Libris Geschiedenis Prijs gekregen voor haar boek Selma: Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao. Het boek gaat over een vrouw die in de Tweede Wereldoorlog ontsnapt na haar deportatie en na de oorlog met haar Chinese man in China gaat wonen. Volgens de jury is het "meeslepend geschreven en spreekt zodoende een breed publiek aan. Dankzij Carolijn Visser komt de beangstigende geschiedenis van de Culturele Revolutie op onze eigen stoep te staan".

* Utrecht is door UNESCO uitgeroepen tot "City of Literature". Utrecht is de eerste Nederlandse stad met deze titel. Met de prestigieuze titel verwerft de stad een plaats in het "Creatieve Steden Netwerk" van UNESCO, waar steden als Edinburgh, Barcelona, Krakau, Reykjavik, Montevideo en Praag al deel van uitmaken. Naast Utrecht krijgen ook Bucheon, Durban, Lillehammer, Manchester, Milaan, Québec en Seattle de UNESCO-titel.

* Op 14 april 2018 worden in Amsterdam voor de allereerste keer The Indie Awards uitgereikt. Deze literaire prijzen, een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books), zijn in het leven geroepen om indie-auteurs de aandacht te geven die ze verdienen. Welke boeken genomineerd zijn voor de awards? Dat bepaal jij! Nog tot eind november kun je jouw favoriete boeken uitgegeven in eigen beheer nomineren


Fijne zondag!
Annelies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten