dinsdag 10 oktober 2017

Gewoon Gelukkig #17

Naast lezen en bloggen zijn er nog een hoop andere dingen waar ik gelukkig van word. Wandelen met een podcast van Susan Cain in mijn oren bijvoorbeeld, of wat rondhossen met mijn camera. En van gelukslijstjes, daar word ik nu toevallig ook gewoon gelukkig van.


Geleerd
Half september begonnen mijn man en ik aan een korte cursus digitale fotografie. Hier zijn we allebei al een tijdje mee bezig, maar ik had de basis eigenlijk nooit goed onder de knie. We zijn nu drie lessen ver en ik vind het echt heel leuk. Ook al omdat ik dan met mijn oude schoolvulpen in een cool schriftje met raketten mag schrijven. #goals

Gefotografeerd
Mijn fotografische experimenten hebben sinds kort ook een eigen Instagram-account. Alle bookstagramliefhebbers moet ik helaas teleurstellen, boeken ga je bij Fourthirdsfocus niet terugvinden. (Bijna) al de rest wel.

Gewaaid
We waren van plan om tijdens onze vakantie te gaan uitwaaien in Zeeland, maar toen bleek dat we er eerder zouden wegwaaien hebben we onze plannen omgegooid en thuis leuke dingen gedaan. Ik hoor wel eens dat een vakantie thuis niet hetzelfde is, maar ik kan er toch zó van genieten. De dagen passeren aan een gezapig tempo en zijn gevuld met alleen maar dingen die ik fijn vind. Niks moet, alles kan. Ik ben fan van de staycation hoor!

Gelezen
Dat slechte weer is ook ideaal om een inhaalspurt te doen op leesvlak. Ik las in september maar liefst negen boeken: een bont allegaartje van kinderboeken, thrillers, non-fictie en zelfs poëzie. Oktober is helaas niet zo goed gestart op leesvlak. Tot nu toe las ik nog geen enkel boek uit. Aan keuze geen gebrek hoor, dat is het probleem niet. Tijd en zin is dan weer iets anders.

Geïnspireerd
Sophie van Naoki.nl is één van favoriete bloggers. Ze blogt over dierproefvrije make-up, duurzame mode en een minimalistische levensstijl. Ook haar persoonlijke artikels zijn altijd de moeite waard. Ze durft zich kwetsbaar opstellen en raakt regelmatig een gevoelige snaar bij mij. Zo ook met dit artikel over onzekerheden en belemmeringen uit haar jeugd

Geluisterd
Wanneer ik cardio doe in de sportschool kijk ik meestal een serie op Netflix, maar wanneer ik buiten ga wandelen kies ik eerder voor een podcast of TED-talk. Deze week luisterde ik naar de Quiet-podcast van Susan Cain, over de kracht van introverte mensen. Deze podcast is gebaseerd op haar boek Stil. Susan is een inspirerende vrouw en fijn om naar te luisteren.

Gekeken
Vakantie betekent ook veel tijd om nieuwe series en docu's te ontdekken op Netflix. Favorieten van de laatste weken zijn The Confession Tapes, Marco Polo én een heerlijk nieuw seizoen van Good Witch. Vooral die laatste vind ik fantastisch. Zeemzoet met een vleugje magie en altijd een happy end. Zo mag het echte leven ook wel zijn.

Gejuicht
Vorige week kwam er zo'n mailtje binnen dat je niet elke dag krijgt. Eentje waar je ontzettend blij en ook wel een beetje heel zenuwachtig van wordt. Uitgeverij Van Halewyck vroeg me namelijk of ik Marc de Bel zou willen interviewen op de Boekenbeurs in Antwerpen! Voor ik de kans kreeg om me te bedenken, heb ik "ja" gezegd. Dit is zo ver uit mijn comfortzone en ik vind het verschrikkelijk spannend, maar ik kijk er ook heel erg naar uit. Dinsdag 31 oktober is het zover. Zie ik je om 14u00 in de Spiegeltent?


Waar werd jij de laatste tijd zoal gelukkig van?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten