zondag 3 september 2017

Tussen de regels #59

Deze week in Tussen de regels: de schrijfmachines van W.F. Hermans, de harde schijf van Terry Pratchett en een vrouwelijke remake van Lord of the flies.


* Sinds 1 september - W.F. Hermans’ verjaardag - is de collectie schrijfmachines van de gevierde schrijver opnieuw te bewonderen in Boekhandel Limerick in Gent. De 150 machines werden door fans van de schrijver "geadopteerd". Van de opbrengst werden ze dit jaar volledig gerestaureerd.

* De harde schijf van fantasy-auteur Terry Pratchett, die overleed in 2015, is vernietigd door een pletwals. Het was één van de laatste wensen van de schrijver om al zijn onafgewerkte boeken te laten verdwijnen, aldus collega-auteur Neil Gaiman.

* Afgelopen week werd de longlist voor de ECI Literatuurprijs bekend gemaakt. Er prijken maar liefst acht Vlaamse auteurs op de lijst, waaronder Annelies Verbeke, Dimitri Verhulst en Peter Terrin. Ook Hanna Bervoets, Kader Abdolah en Adriaan van Dis maken kans op de prijs. De volledige longlist kun je hier nalezen.

* Op Dierendag verschijnt bij uitgeverij De Geus Onze dieren, een verhalenbundel waarin twintig Nederlandse auteurs vertellen over hun band met dieren.

* Warner Bros kondigt een remake aan van Lord of the Flies. Het boek uit 1954 gaat over een groep schooljongens die neerstorten op een onbewoond eiland en uiteindelijk verworden tot wilden. Bijzonder aan deze remake is dat de cast dit keer uit enkel meisjes zal bestaan.

* Na 24 jaar stopt het VSBfonds met de VSB Poëzieprijs. Volgend jaar zal de prijs voor het laatst in zijn huidige vorm uitgereikt worden. Volgens het fonds past een prijs voor een bundel van een individu niet meer in hun nieuwe koers. De mogelijkheden van een nieuwe poëzieprijs worden op dit moment onderzocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten