donderdag 22 december 2016

Workshop handletteren bij De Banier

Jullie zagen het misschien al op Twitter of Instagram, de afgelopen twee weken volgde ik op donderdagavond een workshop handlettering bij De Banier in Turnhout, bij ons in de buurt ook wel bekend als "de knutselwinkel van de Chiro". Maar ze organiseren dus ook toffe creatieve workshops, zo ontdekte ik.


De workshop werd aangekondigd als "kalligrafie quotes" en de lesgeefster, Anna Van Damme, heeft een opleiding kalligrafie achter de rug, maar laat je daar niet door afschrikken. De klassieke kalligrafie komt enkel aan bod als basis voor het handletteren. De plaats waar je de letter aandikt bijvoorbeeld (dun naar boven, dik naar beneden) of de regels voor mooie krullen. Zo konden we na een heel klein beetje theorie en wat schrijfoefeningen al meteen aan de slag met een eerste projectje: een geschenklabeltje.

De tweede avond stond in het teken van twee andere projectjes: een cadeauzakje en een quote op zwart papier. Een derde project waar ik best naar uitkeek was het versieren van het notitieboekje, maar daar kwamen we uiteindelijk niet aan toe. Zo'n avond vliegt echt voorbij!Anna gaf vooral veel praktische tips en voorbeelden, o.a. over hoe en waar je inspiratie kunt vinden. (Letterlijk overal!) Ze had ook een hele hoop van haar notitie- en inspiratieboekjes bij waar we naar hartenlust in konden snuffelen en zelfs foto's van mochten maken. Alles kan en alles mag, als je maar creatief bezig bent. Tegelijk kun je op zo'n avond ook heel veel opsteken van andere deelnemers. Ze hebben uiteindelijk allemaal dezelfde hobby als jij.

Ik ben alleszins heel blij dat ik me heb ingeschreven voor deze workshop en kwam vol inspiratie terug naar huis. Sindsdien heb ik weer regelmatig geoefend en merk toch iedere keer wat vooruitgang. Want je kunt zoveel workshops volgen of Youtube-video's kijken als je wilt, oefenen blijft toch het allerbelangrijkste!Ook zin om een paar avondjes te handletteren? Je kunt je hier nu al inschrijven voor één van de workshops van volgend jaar. Deze workshop kost vijftig euro voor twee avonden of één volledige dag, afhankelijk van de locatie. In ruil daarvoor krijg je niet alleen deskundige uitleg, maar ook een pakket met daarin o.a. een fineliner en vulpotlood van Staedtler, een witte gelpen, een notitieboekje, kraftzakjes en verschillende soorten papier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten