zaterdag 3 december 2016

Tot ziens november, welkom december!

Eindelijk is ze daar weer; de laatste en mooiste maand van het jaar. Het is weer tijd voor kerstbomen, lichtjes en massa's gezelligheid. Ik ben er helemaal klaar voor. Nog even terugkijken naar november en dan vliegen we december in!


Tot ziens november


Vind ik leuk! - Lena Miller
Een actuele en fantasierijke jeugdroman vol herkenbare situaties die je wijst op de gevaren van sociale media. Het verhaal kent geen echte onverwachte wendingen, maar blijft door de ongedwongen stijl wel boeien.

Subtiel en gevoelig geschreven verhaal over vliegen, geluk, eenzaamheid en durven. Illustrator Greet Bosschaert gebruikte houtsneden van haar overleden vader om de vrolijke, ietwat abstracte illustraties te maken.

Een treffend, realistisch verhaal over rouw bij jongeren. Yvonne Deinert toont een uitzonderlijk inlevingsvermogen en schrijft op een bevattelijke manier over de verschillende manieren waarop mensen met rouw omgaan.

Een historische roman over een sterke vrouw die zich staande weet te houden naast haar avontuurlijke en ambitieuze echtgenoot. Een verhaal over liefde en wat deze allemaal kan overwinnen.

Dit vervolg op Het Boek van Voorheen liet me een beetje op mijn honger zitten. Er wordt veel gepraat, maar ik miste de actie uit het vorige boek. Jens fijne schrijfstijl maakt wel veel goed.

Een donkere, knap geconstrueerde thriller waarin fictie en non-fictie op een ingenieuze manier door elkaar lopen. Het perfecte boek om een paar donkere winteravonden mee door te brengen.

Met dit boek overtuigt Karen Dierickx nog meer dan met haar vorige boeken. De manier waarop ze het dagelijks leven aan het thuisfront schetst is ongeëvenaard en in combinatie met een realistisch, herkenbaar personage als Margrietje maakt het Halve helden tot één van de beste boeken die ik dit jaar al las.


Welkom december


Voor deze maand liggen Jane Austen, onder vier ogen van Anke Werker en het tweede deel in de Secret Scouts-reeks klaar. Begin november ging ik een dagje naar de Boekenbeurs in Antwerpen. Daar kocht ik Hex van Thomas Olde Heuvelt en Runa van Vera Buck. Met een beetje geluk kan ik deze twee thrillers ook dit jaar nog lezen, anders zullen het één van de eerste boeken van het nieuwe jaar worden. 


Welke boeken wil jij dit jaar zeker nog lezen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten