donderdag 29 december 2016

De 10 van 2016

Op de valreep haalde ik mijn Goodreads-challenge van dit jaar! Ik zette in op 70 en klokte uiteindelijk af op 73 boeken, goed voor 17 756 pagina's volgens Goodreads. Niet slecht! Van 63 van die boeken verschenen er ook effectief recensies. Ik zet mijn tien favorieten nog even voor je op een rij.


Een hartverscheurend en tegelijk hoopvol verhaal over de liefde en wat ze in staat is te overwinnen. Het nieuwste boek van Rowan Coleman, Boek voor mijn dochters, zal één van mijn eerste boeken van het nieuwe jaar worden.


Ik was als kind nooit zo'n paardenmeisje, in tegenstelling tot veel van mijn vriendinnen, maar na het lezen van dit boek snap ik nu eindelijk een beetje waar hun fascinatie voor paarden vandaan kwam.

Deze thriller van eigen bodem heeft wat mij betreft veel te weinig aandacht gekregen. Ik ben er zeker van dat hij niet moet onderdoen voor alle bestsellers waar we mee rond de oren geslagen worden.

Ja, ik ben als volwassene ook nog fan van Marc de Bel. In zijn typische stijl vertelt hij over gewone mensen in buitengewone omstandigheden.


Ik raakte maar niet uitgekeken op de prachtige boek. Een warm, poëtisch verhaal met fantastische herfstige illustraties.

De auteurs hebben met dit boek boeiende en doorvoelde historische non-fictie geschreven. Je merkt dat de geschiedenis van de Westhoek hen nauw aan het hart ligt.


Deze eerste kennismaking met Lisa Unger beviel me heel goed. Ik heb niet veel nodig om bang te zijn, maar dit boek las ik met klamme handjes en een droge keel. 

Een jeugdboek met een boodschap. Ik verwachtte er niet zoveel van, maar het bleek één van de meest ontroerende boeken van dit jaar te zijn.


De schrijfster overtuigt met haar realistische schets van het dagelijks leven achter het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Margrietje werd bijna echt een vriendin.

De Engelse versie was mijn eerste boek van 2016, de Nederlandse vertaling één van de laatste. Twee keer werd ik halsoverkop verliefd op het rauwe, emotionele verhaal en de fantastische Wes en Kat. Alleen maar liefde voor dit boek, heel veel liefde.


Meer goeie boeken en bloggerelateerde feitjes over 2016? Die lees je volgende week in de Boekblogger Enquête 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten