woensdag 2 november 2016

Tot ziens oktober, welkom november!

Genoten we even geleden nog van een mooie nazomer, dan zijn we met november alweer op de laatste rechte lijn richting Kerstmis beland. Of zo lijkt het toch nu het weer zo vroeg donker is. Maar laat ik niet te hard van stapel lopen en eerst nog even terugblikken op oktober.


Tot ziens oktober

Dit boek heeft alles om een krachtig en aangrijpend oorlogsverhaal te zijn, maar de schrijfstijl sprak me totaal niet aan waardoor ik er niet in slaagde om in het verhaal te komen. Doodzonde, want ik verwachtte heel veel van Mischling.

Jojo Moyes slaagt er steeds opnieuw in om een verhaal te schrijven dat mij in m'n hart raakt. Ook Dans met mij is weer zo'n pareltje. Toch hoop ik dat haar volgende boek weer een historische roman is, want daarin is ze op haar best.

Een warm, poëtisch en dromerig verhaal met prachtige illustraties in warme kleuren. Dit is echt het ultieme herfstboek, ik raak er maar niet op uitgekeken. 

Deze bijzondere dichtbundel is tegelijk een verzameling kaarten. Je kunt ze dus gebruiken als verjaardagswens, als liefdesverklaring of als hart onder de riem. Maar je kunt ze ook inkaderen of gewoon bij elkaar laten als je het zonde vindt om zo'n mooi boekje uit elkaar te halen.

Een inspirerend boek over tien jongedames die voluit voor hun droom gingen in een tijd waarin vrouwen dat niet geacht werden te doen. O.a. Amelia Earhart, Agatha Christie en Coco Chanel komen aan bod.

Susan Smit is van alle markten thuis, dat bewijst ze met deze historische roman. Met veel gevoel voor sfeer schept ze een wereld van glitter en glamour en door haar vlotte pen worden Geraldine en Lou echte mensen.


En verder?

Oktober betekent ook Halloween en hoewel wij dit thuis eigenlijk niet echt vieren vond ik het wel de moeite om voor de gelegenheid een lijstje met enge boeken te maken. Laat het feit dat Halloween alweer voorbij is je niet tegenhouden om deze vier boeken te lezen!

Toch op zoek naar wat liever leesvoer voor jezelf of de kinderen? Dan vind je zeker wat je zoekt op deze toffe kinderboekenblogs.


Welkom november

November is in de eerste plaats Boekenbeursmaand en daar kijk ik heel erg naar uit. Volgende week zijn we weer van de partij en natuurlijk laat ik jullie meegenieten van mijn buit!

Daarnaast zul je recensies voorbij zien komen van o.a. Halve helden (Karen Dierickx), Tot stof (Felix Weber) en De wereld achter het water (Jen Minkman). Ik ben ook heel benieuwd geworden naar De laatste dans van Sarra Manning, dus hopelijk kan die er ook nog bij deze maand.


Welke boeken ga jij lezen in november?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten