zondag 30 oktober 2016

Tussen de regels #22

Iedere zondag verzamel ik in Tussen de regels het leukste boekennieuws van de afgelopen week. Deze week de winnaar van de Man Booker Prize, nieuwe boeken van Jan Terlouw en superschattige Roald Dahl-kinderkleding.


* Morgen gaat de tachtigste editie van de Boekenbeurs van start. Talloze auteurs, leuke workshops en voorleessessies sieren het programma. Al werd de "Ladies Night - Alles weten over poetsen, wassen en strijken" wel geannuleerd. Uitgeverij Lannoo haalde de workshop uit het programma nadat er heisa ontstond over de seksistische aard van ervan.

* De Amerikaanse auteur Paul Beatty heeft de Britse Man Booker Prize 2016 gewonnen met het boek The Sellout. Hij is de eerste Amerikaan die de prestigieuze trofee in de wacht sleept.

* Uitgeverij Prometheus denkt erover om de nieuwe geannoteerde versie van Mein Kampf uit te geven in het Nederlands. De heruitgave verscheen begin dit jaar in Duitsland en werd er meteen een bestseller.

* Bijna zeventig jaar nadat het boek voor het eerst in het Nederlands verscheen, komt De Avonden van Gerard Reve uit in het Engels. Op 3 november ligt The Evenings in Engeland in de winkel.

* Breaking Bad-acteur Bryan Cranston heeft een heel creatieve manier gevonden om zijn biografieën aan de man te brengen. Elke keer als hij op een vliegveld komt, koopt hij in de kiosk zijn eigen boek en legt het daarna terug als cadeau voor de eerste vinder.

* Het Hout van Jeroen Brouwers wordt verfilmd. Het boek gaat over de misstanden in de Katholieke Kerk. De rechten werden gekocht door het productiehuis van acteur Wim Opbrouck. Met Het hout won Jeroen Brouwers de ECI Literatuur Prijs 2015.

* Op 15 november wordt Jan Terlouw 85 jaar. Ter ere van zijn verjaardag verschijnen die dag twee nieuwe boeken van zijn hand. Jeugdboek Het Hebzuchtgas gaat over een klimaatplan, gemaakt door kinderen van directeuren van energiebedrijven. De novelle Kop uit het Zand beschrijft de gevolgen van een nieuwe grote watersnoodramp.

* Ook zo'n fan van Roald Dahl? Dan vind je deze kinderkledingcollectie geïnspireerd op zijn boeken hoogstwaarschijnlijk ook fantastisch! Hartjes, veel hartjes voor die Matilda-jurk. 

Welk boekig kledingstuk zou jij nog wel kopen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten