zondag 18 september 2016

Tussen de regels #16

Iedere zondag verzamel ik voor jou het laatste boekennieuws, heet van de naald in Tussen de regels. Deze week vooral héél véél literaire prijzen en boekverfilmingen.* Waar het licht is van Jennifer Niven won vrijdagavond de publieksprijs van de Dioraphte Literatour Prijs. De jury koos ook voor Waar het licht is in de categorie Vertaald. In de categorie Oorspronkelijk Nederlands gingen ze voor De IJsmakers van Ernest van de Kwast.

* Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse wordt verfilmd! Ik vraag me af hoe ze die columns dan juist in beeld zullen brengen, maar de Bridget Jones-films zijn ook ontstaan uit columns, dus wie weet wordt het wel een echte hit.

* De genomineerden voor de shortlist van de ECI Literatuurprijs 2016 zijn vrijdag bekend gemaakt. Op de longlist stonden ook zes Vlamingen, maar geen enkele daarvan haalde de shortlist. Rivieren van Martin Michael Driessen, Moedervlekken van Arnon Grunberg, Goldberg van Bert Natter, Op de rok van het universum van Tonnus Oosterhoff, Jij zegt het van Connie Palmen en Zachte riten van Marja Pruis maken kans op de prijs die op 10 november uitgereikt zal worden.

* In het In Flanders Fields museum in Ieper ging zaterdag de tentoonstelling De Geschreven Oorlog van start. Het museum pakt uit met teksten van bekende schrijvers, maar ook brieven en dagboekfragmenten van anonieme soldaten en burgers hebben hun plekje op de expositie die nog tot 8 januari te bezoeken is.

* Selma Noort heeft met De zee kwam door de brievenbus de Thea Beckmanprijs voor beste historische jeugdboek gewonnen. Het boek gaat over de watersnoodramp van 1953 in Zeeland.

* Publieke werken, de verfilming van het gelijknamige boek van Thomas Rosenboom kreeg vrijdag de Parel voor de beste boekverfilming


Wat is jouw favoriete boekverfilming? Of hou jij het toch liever bij het boek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten