dinsdag 2 augustus 2016

Tot ziens juli, welkom augustus!

Ik durf niet te hard te juichen, maar ik denk dat de zomer nu écht zijn intrede heeft gedaan. Of ligt het aan die leuke zomerse boeken die ik las?


Tot ziens juli!

Dit zelfhulpboek kon me bekoren met zijn mooie illustraties en treffende omschrijvingen. De schrijfster geeft er eveneens een persoonlijke invulling aan en dat is altijd een pluspunt.

Het opzet, de personages en de setting van dit boek zaten zeker goed, maar de opsommende schrijfstijl haalde voor mij alle vaart uit het verhaal.

Ook dit boek kon me niet zo bekoren. Ik verwachtte een magisch verhaal à la Cecelia Ahern, maar kreeg een langdradig scenario dat zichzelf eindeloos herhaalde.

Zucht, het laatste deel in mijn favoriete trilogie... Dit deel is een pak liever en breekbaarder dan zijn voorgangers en dat vond ik wel fijn.

Wat was het lang geleden dat ik nog zo genoot van een thriller! Ik zat met klamme handjes en een bonkend hart te lezen!

Over het algemeen lag de thematiek van dit boek mij minder dan de andere boeken die ik al van Paul Jacobs las, maar ik heb er toch weer plezier aan beleefd. De cynische humor en de zonnige Zuid-Franse setting doen wonderen voor mijn humeur.

Een klein, breekbaar oorlogsverhaal, even bescheiden als confronterend. Boyne zet mensen centraal eerder dan grote historische gebeurtenissen en dat maakt zijn boeken altijd de moeite waard.

Weerzien in Virgin River - Robyn Carr
Dit is het tweede boek dat ik las van de bekende Virgin River-reeks en ik was weer direct mee. Sympathieke personages in een gezellig dorpje gecombineerd met veel romantiek, dat doet het meestal goed bij mij. Verder is dit boek eigenlijk heel erg vergelijkbaar met Thuis in Virgin River, dus hier komt geen aparte recensie van.

Beulswerk, de geschiedenis van de doodstraf - Helmut Ortner
Niet bepaald zomers lectuur, maar wel heel interessant! Dit boek zet je aan het denken en biedt stof tot discussie. De schrijver haalt heel wat dingen aan die je al lang wist over de doodstraf, maar zet daarnaast ook veel dingen in een ander daglicht.

Welkom augustus!

Eind juli begon ik nog in Ule van Marc de Bel, dus daar komt zeker nog een recensie van in de loop van deze maand. Ook De laatste dans van Fabio Stassi ligt nog op de leesstapel, samen met een boel bibliotheekboeken die ik nu eens niet ongelezen terug wil brengen. (Denk aan Het zout van de zee van Ruta Sepetys en De boekhandel van Penelope Fitzgerald.)


Wat is jouw favoriete zomerboek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten