zondag 12 juni 2016

Tussen de regels #4

Het wordt een goede gewoonte op zondag, de laatste boekennieuwtjes voor jullie verzamelen. Deze week kun je je o.a. verheugen op een nieuwe thriller van Saskia Noort en een vriendenboekje voor volwassenen van Lars van der Werf.


* Op 5 juli verschijnt bij uitgeverij Ambo|Anthos Huidpijn, de nieuwe thriller van Saskia Noort. Volgens de uitgeverij Noorts meest gevoelige boek tot nu toe.

* In mijn bib-artikel van een paar weken geleden haalde ik nog aan hoe vreselijk ik verkeerd teruggeplaatste boeken vind. Researchers uit Singapore hebben een robot ontwikkeld die deze ergernissen in de toekomst kan vermijden.

* Lars van der Werf, bekend van Versjes van Lars en Heb lief komt binnenkort met een vriendenboek voor volwassenen: Heb je vrienden lief. Het boekje zal 4 juli verschijnen bij uitgeverij Meulenhoff en het lijkt me heel leuk om cadeau te doen!

* In het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child zullen toch geen levende uilen te zien zijn. Na een ontsnapping van één van de vogels tijdens een try-out kwam de organisatie terug op de beslissing om levende uilen te gebruiken.

* Ilja Gort heeft zijn roman De Vrouwenslagerij uit 2012 herschreven. Bij het nalezen van het manuscript ontdekte hij enkele fouten waarna hij zich een maand lang terugtrok in zijn Franse château om het boek te herschrijven.

* Dimitri Verhulst zal in het voorjaar van 2017 de nieuwe reisserie Made in Europe presenteren op de Nederlandse NPO2. In acht afleveringen neemt hij de kijker mee langs de iconen van de Europese cultuur. De reeks is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Pieter Steinz.

* De Nederlandse dichteres Hagar Peeters won afgelopen week de Fintro Literatuurprijs met haar romandebuut Malva. De jury bekroonde 'een boek waarin de troeven van alle genomineerde boeken verenigd zijn, een boek dat de duistere drijfveren van de mens onderzoekt en het veelkantige mysterie van de liefde verkent'. De publieksprijs ging naar De Onderwaterzwemmer van P.F. Thomése.


Geef toe, alleen al om die covers zou je Malva gaan lezen, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten