donderdag 23 juni 2016

RECENSIE | Verliefd en verloren - Lizzie van den Ham

Wat zou je doen als de knappe jongen die je op een concertavond tegen het lijf bent gelopen en die je graag beter wilt leren kennen, plotseling in je mentorklas blijkt te zitten..? Het overkomt Gemma Visser tijdens haar eerste jaar als docente Engels op het Thorbecke College. En hoe langer zij en Julian elkaar meemaken op school, hoe moeilijker het wordt om te ontkennen dat er iets broeit tussen hen twee. Maar meent Julian het wel zo serieus? En vindt Gemma hem leuk genoeg om haar baan ervoor op het spel te zetten?Sinds kort ben ik lid van het recensententeam van Dutch Venture Publishing, een jonge uitgeverij die de nadruk legt op Young Adult, paranormal romances en romantiek/chicklit. En in die laatste categorie hoort Verliefd en verloren van Lizzie van den Ham zeker thuis!

Een verboden relatie tussen docent en student als insteek voor een roman vond ik zeker origineel, ja een beetje gewaagd zelfs. Het is dan ook niet gemakkelijk om hier een romantisch verhaal rond te creëren zonder dat het een beetje awkward wordt, maar de schrijfster is hier wonderwel in geslaagd. De aantrekkingskracht tussen Gemma en Julian is bijna tastbaar en je gaat als vanzelf met hen meeleven. Een prettige, vlotte schrijfstijl doet de rest.

Echte onverwachte wendingen zitten er niet in het verhaal, zodat alles vrij voorspelbaar en vlak blijft. Ook ergerde ik me regelmatig aan Gemma. Ze gedraagt zich soms zo onvolwassen dat ik me ging afvragen of zij niet een paar jaar jonger is dan Julian in plaats van andersom. 

Verliefd en verloren is een luchtige roman waarbij je je verstand een paar uurtjes heerlijk op nul kunt zetten. Redelijk voorspelbaar en soms wat klef, maar prima voor tussendoor!


Verliefd en verloren
Lizzie van den Ham
Aantal pagina's: 250
ISBN 9789462661790
Uitgeverij Dutch Venture Publishing (juni 2016)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten