donderdag 30 juni 2016

Najaarsboeken om naar uit te kijken

Met het weer van de laatste weken kost het niet veel moeite om je in te beelden dat het al terug herfst aan het worden is. Komt dat even goed uit, want dat betekent dat we ook volop najaarsboeken mogen uitkiezen! Ik zet alvast mijn favorieten op een rijtje.

   


Romans


De Bodyguard - Jodi Ellen Malpas (verschijnt in oktober bij Xander Uitgevers)
Een miljonairsdochter en haar bodyguard worden halsoverkop verliefd. Oké, een cliché verhaal, maar als het goed uitgewerkt - en romantisch - is, kan ik daar best mee leven.

Boek voor mijn dochters - Rowan Coleman (verschijnt in november bij Boekerij)
De schrijfster van het 'streepjesboek' is terug! Twintig regels liefde was een hartverwarmend verhaal over afscheid nemen en ik denk dat Boek voor mijn dochters hiervoor niet zal onderdoen.

Echte liefde vind je in de boekwinkel - Veronica Henry (verschijnt in januari bij Boekerij)
Een boek over boeken, dat kan toch niet mis gaan? Ik hoop een verhaal te lezen in de stijl van De verzamelde werken van A.J. Fikry.


Thrillers


De nieuwe erfgenaam - Sophie Hannah (verschijnt in september bij The House of Books)
Na De Monogram Moorden wachtte ik al lang op een nieuwe Poirot van de hand van Sophie Hannah en dit najaar is het eindelijk zo ver!

Kleine zwarte leugens - Sharon Bolton (verschijnt in januari bij A.W. Bruna)
Mijn favoriete thrillerauteur is weer terug! Kleine zwarte leugens is een standalone, dus geen Lacey Flint in de hoofdrol dit keer.


Jeugd/YA


Halve helden - Karen Dierickx (verschijnt in oktober bij uitgeverij Van Halewyck)
Karen Dierickx schreef met De mooiste zomer van mijn leven en Wat niemand weet prachtige romans over de Eerste Wereldoorlog. Halve helden speelt zich af vlak na die Eerste Wereldoorlog.

De draden van Marbellus - Marc de Bel & Karolien Raeymaekers (verschijnt in september bij uitgeverij Van Halewyck)
Een boek van één van mijn favoriete jeugdschrijvers met illustraties van een ex-klasgenootje, daar ben ik heel benieuwd naar.


Non-fictie


Schrijven - Astrid Houthuys & Ludo Parmentier (verschijnt in november bij Davidsfonds)
Ervaren journalisten en schrijvers leren je de kneepjes van het vak, aldus de uitgeverij. Het boek gaat in op taalvragen en spelling. Hier kan ik zeker nog wat van opsteken!

De magie van het nietsdoen - Jeffrey Wijnberg (verschijnt in november bij uitgeverij Scriptum)
Ik kan echt genieten van een dagje nietsdoen, maar het blijft toch moeilijk om je er niet schuldig over te voelen. Hopelijk kan Jeffrey Wijnberg ons daar allemaal van afhelpen.

Het Boekenboek - Mirjam Noorduijn & Veerle Vanden Bosch (verschijnt in oktober bij uitgeverij Leopold)
Een kijk-, lees- en bladerboek over vijftig onmisbare jeugdboeken uit de Lage Landen. Een naslagwerk dat ik graag in mijn collectie zou hebben!


Welke boeken staan er nog op jouw verlanglijstje?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten