zaterdag 16 januari 2016

4 x boeken om de winter door te komen

Als de dagen langer worden, begin ik stiekem al een beetje uit te kijken naar de lente, maar met die winterprik die ze voorspellen lijkt de lente opeens nog heel ver weg. Een winterslaap houden zou een oplossing kunnen zijn, maar de rest van de winter doorbrengen met deze hartverwarmende nieuwe boeken lijkt me een goed alternatief!


De val van Turing - David Lagercrantz
Sinds ik The Imitation Game gezien heb, ben ik gefascineerd door de figuur van Alan Turing. Deze briljante wiskundige die tijdens de Tweede Wereldoorlog nazicodes kraakte en een grote rol speelde in de ontwikkeling van de computer, werd later veroordeeld voor homoseksuele handelingen die toen nog strafbaar waren in Groot-Brittannië. In De val van Turing onderzoekt een jonge rechercheur de dood van Turing die tot op vandaag nog steeds voer is voor allerhande speculaties.
Dit boek verschijnt 2 februari bij uitgeverij Signatuur.

Een leven na jou - Jojo Moyes
Voor jou was het eerste boek dat ik las van Jojo Moyes en het zorgde er meteen voor dat ik verliefd werd op haar schrijfstijl en verhalen. Tranen met tuiten heb ik gehuild om het hartverscheurende verhaal van Louisa en Will. Meer nog dan naar de verfilming van Voor jou, kijk ik uit naar het vervolgboek Een leven na jou. Naar aanleiding van de verfilming kreeg Jojo Moyes zoveel vragen over hoe het Louisa vergaan is na Wills overlijden, dat ze besloot er een nieuw boek over te schrijven. In Een leven na jou meldt Louisa zich aan voor een cursus rouwverwerking en probeert ze haar leven weer een beetje op de rails te krijgen.
Dit boek verschijnt 26 januari bij uitgeverij De Fontein.

Heb lief - Lars Van der Werf 
Ik volg Lars van der Werf op Twitter en lees iedere dag met veel plezier zijn korte, schijnbaar heel eenvoudige versjes. Met maar een paar woorden weet hij dingen onder woorden te brengen waar schijnbaar geen woorden voor zijn. Gelukkig verschijnt na Versjes van Lars binnenkort Heb lief, een tweede bundel met 120 gloednieuwe versjes.
Dit boek verschijnt 4 februari bij uitgeverij Meulenhoff.

Het laatste licht - Jen Minkman
Vorig jaar genoot ik heel erg van Een jongen uit het woud van Jen Minkman. Paranormale Young Adults lijken op het eerste zicht niet mijn ding, maar toch deed dit boek iets met me. Ik ben dan ook heel benieuwd naar Het laatste licht, een nieuw paranormaal verhaal waarin het hoofdpersonage door een wiccaritueel in een mysterieuze droomwereld terecht komt. Niet alleen moet ze daar vechten met allerlei monsters en engelen, ze komt ook tot het besef dat ze verliefd wordt op die knappe vreemdeling uit haar droomwereld.
Dit boek verschijnt 1 februari bij Dutch Venture Publishing.


Met welk boek brengen jullie het liefst de winter door?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten