vrijdag 3 juli 2015

Tot ziens juni, welkom juli!


Je kunt er nu niet meer omheen, de zomer is in het land. Hoog tijd dus voor een stapeltje zomerse boeken. Misschien vind je tussen de boeken die ik las in juni wel jouw perfecte summer read!

Tot ziens juni

Ik begon juni met Schaduwkant, een aangename kennismaking met het werk van Randy Susan Meyers. Dit boek is een vat vol rauwe emoties, pakkend en toch heel geloofwaardig.

Daarna was het tijd voor een paar thrillers. Koude rivier van Michael Koryta was als eerste aan de beurt. Na Zij die mij dood wensen was ik heel benieuwd naar meer van deze jonge auteur en met dit boek wist hij mij nog maar eens te overtuigen van zijn kunnen. Koude rivier was zeker en vast één van mijn favoriete boeken van juni.

In het kader van een blogtour rond het boek las ik Verbroken van Linda Jansma. Het is haar zevende thriller en hoewel ik er niet zo weg van was als van Houvast en Schuilplaats, is het zeker een aanrader voor deze zomer.

Een paar jaar geleden las ik Dood van een egoïst van Paul Jacobs, een boek waar ik heel enthousiast over was. Ik was dan ook heel blij toen ik een recensie-exemplaar van zijn nieuwste misdaadroman Franse zonden toegestuurd kreeg. Nadat het boek een paar dagen in de kast had gelegen, kwam ik er opeens achter dat er een quote uit mijn recensie van Dood van een egoïst op de achterflap stond! Ik stuiterde een halve dag door het huis en begon toen te lezen. Franse zonden is een sfeervolle misdaadroman die spannend blijft tot op het einde. Samen met Koude rivier het beste boek dat ik afgelopen maand las.

Als laatste las ik De koffer van mevrouw Sinclair van Louise Walters, een boek dat al een tijdje op mijn lijstje stond. Uiteindelijk viel het me toch een beetje tegen, vooral omdat ik de toegevoegde waarde van het verhaal dat zich afspeelt in het heden niet goed zag. Jammer, want één van de hoofdpersonages werkt in een boekenwinkel en de rode draad doorheen het verhaal is de Tweede Wereldoorlog. Dat kon dus bijna niet misgaan, want het zijn twee onderwerpen die het (bijna) altijd goed doen bij mij.

Ik begon op de valreep nog in Disclaimer van Renee Knight, een psychologische thriller die me wat doet denken aan de boeken van S.J. Watson. Veelbelovend dus! Ook maakte ik een begin in Gevallen god van Kate Atkinson, zoals ik gepland had vorige maand, maar tot nu toe ben ik nog niet ver geraakt. Het verhaal grijpt me niet zo als Leven na leven deed. Volgend weekend waag ik nog een poging!

In juni werd Boekboetiek alweer drie jaar en dat vierde ik met een verjaardagswinactie. De winnaars hebben ondertussen een mailtje ontvangen. Ik wil jullie graag allemaal bedanken voor jullie deelname en natuurlijk voor de talrijke felicitaties. 

Welkom juli

In juli ben ik van plan om Disclaimer en Gevallen god uit te lezen en ook het waargebeurde Is dit dan later? van Margot Hoeberichts staat op het menu. Verder lijkt juli voorlopig een rustige maand te worden wat recensieboeken betreft dus laat ik me graag verrassen door de boeken die op mijn pad zullen komen!


Welke boeken las jij in juni?

1 opmerking:

  1. In juni heb ik veel boeken kunnen lezen. Zo'n vijf dagen offline zonder afleiding van sociale media en de blog maken meteen een groot verschil. In juli doe ik mee met de Oh My Book-a-thon dus ik hoop dat ik daardoor ook weer wat vaker aan lezen zal toekomen.

    BeantwoordenVerwijderen