donderdag 23 mei 2013

Boeken van toen #4

Al bijna een jaar lang pen ik na het lezen van een boek mijn persoonlijke mening hier neer op mijn blog. Natuurlijk las ik in het preblogtijdperk ook veel boeken en ook toen al schreef ik mijn deskundige mening neer in een Uitgelezen-boekje, ieder boek kreeg van mij een score op 10. In deze rubriek deel ik het leukste en meest opvallende leesvoer van toen met jullie!

Recept Voor Romantiek


Recept voor romantiek - Megan Dimaria
Linda snakt naar een spetterende affaire – met haar man. Hun huwelijk is goed, maar de romantiek is ver te zoeken. Daarom probeert Linda op alle mogelijke manieren het vuurtje aan te wakkeren. Dat verloopt niet volgens plan… Linda en Jerry zijn 24 jaar getrouwd. Het leven is goed – maar zo saai… Linda besluit dat haar huwelijk meer passie nodig heeft. Helaas is Jerry een no-nonsensetype en begrijpt hij niet wat zij van hem wil. Dat leidt tot hilarische misverstanden. Bovendien claimen haar werk, kinderen en vrienden haar, waardoor elke poging tot romantiek gedwarsboomd wordt. Dan raakt hun dochter op school in de problemen en krijgt Linda een beangstigende pijn in haar borst. Opeens gaat het van kwaad tot erger met haar huwelijk…

Geweldig vermakelijk boek als je even niet wil nadenken. Heerlijk romantisch en geestig.
Score in 2009 : 8/10


Een liefde in Afrika - Susan Travers
Susan Travers groeide beschermd op in een rijk Engels gezin, maar droomde al op jonge leeftijd van een spannend leven vol avontuur. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, lukte het haar als enige vrouw zich aan te sluiten bij het Franse Vreemdelingenlegioen, dat in zijn 167 jaar geschiedenis alleen mannen heeft toegelaten. In 1940 werd Susan de persoonlijke chauffeur van kolonel Koenig, in de woestijn van Noord-Afrika. Tijdens de vaak levensgevaarlijke ritten langs de linies met de kolonel, bloeide er tussen hen een passionele relatie op. Een liefde die eenmaal terug in Europa onmogelijk bleek, maar hen voor altijd zou verbinden. Aan zijn zijde overleefde ze veldslagen die van doorslaggevend belang waren voor het verloop van de oorlog.

Dit boek is het indrukwekkende waargebeurde verhaal van Susan Travers, de enige vrouw die er ooit in slaagde zich aan te sluiten bij het Vreemdelingenlegioen. Deze zomer verschijnt bij The House of Books De geliefde van de kolonel, een heruitgave van dit boek. Zet 'm zeker op je leeslijstje voor de zomer!
Score in 2009: 8/10


Het Droomhuis - Rachel Hore
De ruimte en rust van het platteland lokken Kate, haar man en hun twee kinderen weg van een hectische baan en het chaotische stadsleven. Het gezin trekt tijdelijk in bij Kates schoonmoeder, tot hun makelaar het perfecte huis heeft. Alles blijkt alleen veel moeilijker dan verwacht. En dan, tijdens een wandeling, ziet Kate het huis van haar dromen: een prachtige, magische plek, die onverklaarbare herinneringen bij haar oproept. De eigenaresse is een oude dame, Agnes. Als Kate de familiegeschiedenis van Agnes hoort, is ze verbijsterd over de gelijkenissen met die van haarzelf. Terwijl heden en verleden steeds meer door elkaar beginnen te lopen, vindt Kate de kracht en inspiratie om haar eigen leven weer in de hand te nemen.

Het Droomhuis en de andere boeken van Rachel Hore zijn echt ideaal om op vakantie te lezen: zon, cocktails en een boek waar je heerlijk bij kunt wegdromen. Misschien ook wel een aanrader voor dagen vol regen zoals deze!
Score in 2009: 8.5/10


Al wat verborgen is - Emma Cole
De moord op een oude man, een bekende van haar grootmoeder, brengt de Canadese journallist Kate Murray op het spoor van een misdaad uit de Tweede Wereldoorlog. Met haar onderzoek, dat in Toronto bij de romantische spionageactiviteiten van haar grootmoeder begint en haar uiteindelijk naar Portugal en Engeland voert, zet ze niet alleen haar eigen leven op het spel.

Eerlijk gezegd is dit boek me maar vaag bijgebleven, maar ik gaf het vier jaar geleden een bijna perfecte score en daarom hoort ook Al wat verborgen is thuis is dit lijstje!
Score in 2009: 9.5/10

1 opmerking: