vrijdag 22 maart 2013

RECENSIE | Gestolen brein - Fred Van den Bergh

Wanneer een student na een ongeval uit zijn coma ontwaakt, ontpopt hij zich tot een wiskundig genie. Dat blijft ook op internationaal niveau niet onopgemerkt en een geheime Russische organisatie slaagt erin om hem en zijn vriendin Isabel te ontvoeren naar een luxe resort. Daar wordt hij samen met andere gerenommeerde wetenschappers ingeschakeld in een duivels plan om de sterkste wereldmacht te worden...
Op de prachtige cover van dit boek prijkt het etiket "actiethriller". Een benaming die ik op het eerste zicht meer vind passen bij een film dan bij een boek, maar één die Gestolen brein wel goed omschrijft. Het verhaal zou perfect kunnen dienen als script voor een film. In het begin vond ik het verhaal wel wat ongeloofwaardig, vooral het feit dat Stijn als een waar wiskundig genie uit zijn coma ontwaakt. Maar eens ik me daar overgezet had, werd het erg spannend.

Ik vond het personage van Isabel erg leuk, vooral haar manier van denken. Het hoofdpersonage Stijn Merlevede kon me echter minder bekoren. Ik vond hem tegelijk een beetje een weirdo en een arrogante jongeman, niet zo'n aangenaam figuur.

Gestolen brein is een aanrader voor lezers die ook houden van een goede actiefilm op zijn tijd.

Score:
«««½

Gestolen brein
Fred Van den Bergh
Aantal pagina's: 252
ISBN 9789401407052
Uitgeverij: Lannoo (2013)

5 opmerkingen: