zaterdag 2 maart 2013

Jeugdboekenweek 2013: Een zee van tijdVandaag start de 42ste Jeugdboekenweek. Het thema van dit jaar is "tijd". De Jeugdboekenweek start daarom met een extra lange openingsceremonie van 24 uur. De aftrap wordt vandaag, zaterdag 2 maart, om 14u gegeven met de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdliteratuur in Gent.

Na de openingsceremonie kun je nog tot 17 maart genieten van de Jeugdboekenweek, een zee van tijd dus! "We proberen elk jaar te zoeken naar een thema waarin veel kinderboeken te vinden zijn en dit jaar is dat het thema 'tijd'. Er zijn historische verhalen en als het over de toekomst gaat, gebruiken we sciencefictionboeken. Er worden boeken over zowel het heden als het verleden en zowel fictie als non-fictie aangeboden", zei Sofie Dewulf van Stichting Lezen aan Belga.

Tijdens de Jeugdboekenweek kun je genieten van lezingen, tentoonstellingen en boekenbeurzen. Alle activiteiten, leestips en interviews met jeugdboekenauteurs vind je hier.

Ik krijg altijd een beetje een heimwee naar vroeger als het weer Jeugdboekenweek is. Op school werden er dan altijd leuke boekenactiviteiten georganiseerd en ik had echt hoogdag! Heb jij ook zo'n leuke herinneringen aan de Jeugdboekenweek?

Tot de volgende keer!
Annelies

2 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n week waarin boeken centraal staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig zo'n extra lange opening met een knipoog naar het thema tijd

  Love,

  Rowan

  www.redreidinghood.com

  Ps: Samen met mijn beste vriendin ben ik een renblog begonnen: www.chicksrunningonkicks.com

  BeantwoordenVerwijderen