zondag 9 december 2012

RECENSIE | Dokter in Ierland - Patrick Taylor

Ballybucklebo: een schilderachtig dorpje in Noord-Ierland. De jonge dokter Barry Laverty komt daar terecht in een kleine huisartsenpraktijk bij de felle, oudere dokter O'Reilly. Maar al spoedig neemt Barry het motto van zijn strijdlustige baas over: laat de patiënten nooit de overhand krijgen! Want de kleurrijke dorpsbewoners, onder wie een malafide majoor, een zwanger dienstmeisje en een hond genaamd Arthur Guinness, stellen de onervaren jonge huisarts ernstig op de proef. Als Barry volhoudt zal hij nog veel kunnen leren over het leven – en de liefde - tussen de groene heuvels en dalen van het charmante Ballybucklebo.

Dokter Laverty is een jonge huisarts die terecht komt in een klein dorpje waar iedereen iedereen kent, en ook over iedereen iets te vertellen heeft. Sommige patiënten denken het beter te weten als de dokter, maar uiteindelijk weet Laverty alle problemen op te lossen - en dat zijn lang niet alleen medische problemen!


Dokter in Ierland is een boek dat een gezellige sfeer uitademt, met veel kleurrijke en herkenbare personages. Je ziet ze bijna voor je! Het boek leest heel vlot en je waant je tijdens het lezen echt in Ballybucklebo. Het feit dat dit zo'n rustig, landelijk dorpje is, heeft natuurlijk wel tot gevolg dat je niet al te veel spanning moet verwachten. Het boek speelt zich af in de jaren '60 en sappige doktersintriges à la Grey's Anatomy moet je dus ook niet verwachten! Dit boek is echt iets voor liefhebbers van een goede ouderwetse streekroman, zoals dat zo mooi heet.


Patrick Taylor baseerde dit boek op zijn aantekeningen als beginnende huisarts. Dit boek is het eerste deel van de Dokter Laverty-trilogie. De opvolgers heten De terugkeer van Dokter Laverty en Winter in Ierland.

Score:
«««½

Dokter in Ierland
Originele titel: An Irish Country Doctor
ISBN 9789044322163
Aantal pagina's: 335
Uitgeverij: The House of Books (2008)

3 opmerkingen:

 1. Lijkt me wel een leuk boek. Alleen heb ik de laatste tijd iets te veel van dat soort boeken gelezen ;) Ben nu bezig in Bed & Breakfast in Rose Harbor en dat is ook al een streekroman...
  Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die ligt hier ook nog op mij te wachten. Veel leesplezier! Ben benieuwd naar je recensie!

   Verwijderen
 2. Zelf ben ik niet zo'n liefhebber van streekromans, ik houd toch van wat meer actie in een boek.

  BeantwoordenVerwijderen