dinsdag 27 november 2012

Leestips: Instant kerstgevoel

Kerst heeft ieder jaar opnieuw weer iets magisch. Vanaf het moment dat de eerste kerstverlichting in de straten verschijnt, begint het bij mij al te kriebelen. Ik hou dan ook enorm van kerstfilms én van kerstboeken. Bij de volgende boeken krijg je het warme kerstgevoel er gratis bovenop! Ik had deze post pas gepland in de loop van december, maar ik merk dat veel mensen al helemaal into kerst zijn en deze leuke boeken wil ik jullie dan ook niet langer onthouden!


Voor jou - Cecelia Ahern


Voor jouLou Suffern vecht elke dag tegen de klok. Hij moet altijd op twee plaatsten tegelijk zijn. Als hij thuis is bij zijn vrouw en kinderen, is zijn hoofd eigenlijk al ergens anders. Als hij op een ochtend naar zijn werk gaat, ontmoet Lou de dakloze Gabe, die buiten zijn kantoor op de stoep zit. Hij raakt door hem geïntrigeerd en omdat hij denkt dat het handig is hem in de buurt te houden, regelt Lou een baantje voor Gabe in de postkamer. Maar al snel betreurt hij zijn liefdadigheid. Terwijl kerst steeds dichterbij komt, zal Lou's leven onherroepelijk veranderen door deze kleine, vriendelijke daad. 


Winterzon - John Grisham

Winterzon


Luther Krank besluit Kerstmis voor één keer niet op de traditionele wijze te vieren, maar een cruise door het Caribisch gebied te boeken. Maar daar denken de buren heel anders over. Luther en Nora Krank zullen kerst vieren, of ze dat nou leuk vinden of niet...

Winter in Ierland - Patrick Taylor

Winter In Ierland
Het sneeuwt in Ballybucklebo. Dokter Laverty heeft zijn handen vol aan de gebruikelijke griepgolf waar de bewoners van het Ierse dorpje door worden geteisterd. Samen met zijn excentrieke mentor dokter O'Reilly snelt hij door de ijzige heuvels en dalen op weg naar zijn patiënten. Barry kijkt verlangend uit naar zijn eerste kerstfeest op het platteland. Maar wanneer ook dokter O'Reilly geveld wordt door de griep en Barry's vriendin Patricia het laat afweten, wordt zijn humeur er niet beter op. Tot overmaat van ramp vestigt een nieuwe dokter zich in de buurt van Ballybucklebo. Barry vertrouwt die kwakzalver voor geen cent.


Witte nachten - Andre Aciman

Witte Nachten
Een man van eind twintig gaat op kerstavond naar een groot feest in Manhattan. Een intrigerende vrouw stelt zich aan hem voor met de woorden: 'Ik ben Clara.' In de zeven dagen die volgen, ontmoeten ze elkaar elke avond in dezelfde bioscoop. De man is diep onder de indruk van haar, maar waagt het niet als eerste een stap verder te gaan. De spanning tussen de twee loopt steeds verder op, en wordt gevoed door twijfel, hoop en wantrouwen. Ze komen nader tot elkaar maar drijven tegelijkertijd steeds verder van elkaar af. Op oudejaarsavond culmineert alles in een magische finale met de belofte van een nieuw begin.


Wat is jouw favoriete kerstboek?

3 opmerkingen:

 1. Ik lees iedere kerst A Christmas Carrol. Verder kom ik niet veel aan lezen toe gezien alle familiebezoekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat boek zul je dan ondertussen ook al wel vanbuiten kennen :-)

   Verwijderen
 2. voor jou en winter in ierland lijken me wel wat

  BeantwoordenVerwijderen