zondag 18 oktober 2015

Cityt(r)ips voor boekenwurmen | Antwerpen

Tijdens een bezoekje aan Antwerpen een paar weken geleden, realiseerde ik me dat deze fantastische stad niet alleen de hemel is voor fashionista's maar ook voor de fictionista's onder ons! Naast de zoo, gezellige lunchadresjes en onnoemelijk veel kleerwinkels, zijn ook talloze leuke boekenwinkels en musea jouw deel in de Sinjorenstad!


Naast de klassieke Standaard Boekhandel, Boekenvoordeel en FNAC biedt Antwerpen een thuis aan talloze andere, bijzondere en meer gespecialiseerde boekhandels. International Magazine Store in de Stadsfeestzaal bijvoorbeeld. Hier vind je, zoals de naam al doet vermoeden, een geweldig aanbod internationale tijdschriften, maar ook verbluffend veel gespecialiseerde boeken over o.a. fotografie, militaire geschiedenis, muziek en mode. Niet goedkoop, maar meer dan de moeite waard.

Liefhebbers van kunst- en architectuurboeken kunnen dan weer terecht bij Copyright in het hartje van de modewijk, stripfanaten moeten bij Beo zijn. Een overzicht van alle boekhandels in Antwerpen vind je hier.


Als je je budget een beetje in de hand wilt houden, kun je naast alle boekhandels afschuimen ook een bezoekje brengen aan een museum met en over boeken.

Het Letterenhuis aan de Minderbroedersstraat bijvoorbeeld brengt de geschiedenis van de Vlaamse literatuur in beeld, van Hendrik Conscience tot Dimitri Verhulst. Je vindt er originele handschriften, foto's, manuscripten van talloze Vlaamse schrijvers en dichters. Het museum is heel mooi vormgegeven en modern opgevat. Een ideale plek om leestips op te doen!

Bron

Ook het Museum Plantin-Moretus is een bezoekje waard. In dit woonhuis met drukkerij van de familie Plantin en Moretus bevinden zich o.a. de oudste drukpersen ter wereld. 

Als je Antwerpen bezoekt begin november kun je ook nog de Boekenbeurs in Antwerp Expo meepikken, één van de grootste culturele evenementen in België. Uitgeverijen presenteren er hun nieuwste boeken en er komen iedere dag auteurs signeren. Een uitstapje naar de Boekenbeurs is ten huize Boekboetiek een jaarlijkse traditie en ook dit jaar ben ik weer van de partij. Misschien zie ik je daar wel?

Alle boekige activiteiten in en rond Antwerpen kun je hier trouwens nalezen. Je zult zien dat je al gauw een paar dagen gevuld krijgt met alleen maar boekige activiteiten!


Heb jij nog tips voor een bezoekje aan Antwerpen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten