vrijdag 2 januari 2015

BOEK IN BEELD | Huis van herinneringen - Nicci Gerrard

Huis van herinneringen

In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben.


Nicci Gerrard ken je misschien beter als de vrouwelijke helft van schrijversduo Nicci French. Samen met haar man schrijft ze al jaren thrillers, maar af en toe gaat ze ook solo, getuige haar zesde roman Huis van herinneringen.

Eleanors kinderen vinden het de hoogste tijd dat hun halfblinde, vierennegentig jaar oude moeder naar een verzorgingshuis gaat. Eleanor stemt daarmee in, maar staat erop haar bezittingen zelf uit te zoeken, in plaats van die taak aan de familie over te laten. Ze heeft namelijk het een en ander te verbergen. Nadat haar eerste poging om haar geheimen te vernietigen eindigt in een bijna fatale brand, draagt haar kleinzoon zijn vriend Peter voor om haar te helpen. Samen met Eleanor sorteert Peter geduldig alle oude brieven en foto's. Wanneer ze stuiten op een stapeltje liefdesbrieven wordt zijn nieuwsgierigheid gewekt. Hij weet de oude dame zo ver te krijgen dat ze het grote geheim van haar leven met hem deelt. Terwijl Eleanor vertelt komt het verleden weer tot leven: de oorlog, waarin een gepassioneerde maar onmogelijke liefde opbloeide die vele levens daarna bepaalde... 

De thrillers van Nicci French vallen bij mij meestal niet zo in de smaak, maar dit verhaal spreekt me wel heel erg aan. Familiegeheimen en de combinatie van heden en verleden zorgen ervoor dat dit boek heel hoog staat op mijn leeslijstje voor 2015!


Huis van herinneringen | Nicci Gerrard | 320 pag. | Uitgeverij Boekerij | ISBN 9789022558416Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen