vrijdag 10 oktober 2014

BOEK IN BEELD | Het oude huis - Sarah McCoy


In Boek in beeld zet ik iedere week een pas verschenen boek in de spotlight. Zo'n boek waarvan ik een instant ik-wil-het-nu-onmiddellijk-lezen-gevoel krijg en waarvan ik denk dat het dat effect ook op jullie zal hebben. Vandaag stel ik jullie het nieuwe boek van Sarah McCoy voor: Het oude huis.

West Virginia, 1859. Sarah Brown heeft de bijzondere gave kaarten te tekenen en zo slaven te laten ontsnappen. Het is een veelbewogen zomer: Sarah is na een ziekte onvruchtbaar geworden en de oktoberopstand doet het kruitvat van de Burgeroorlog ontploffen. Maar het grootste conflict speelt zich af in haar hart. Ze is hartstochtelijk verliefd op Freddy maar hoe kan ze zijn aanzoek accepteren nu ze weet dat hun huwelijk kinderloos zal blijven? 
Honderdvijftig jaar later verhuizen Jack en Eden Anderson naar West Virginia om een gezin te stichten. Hoewel Eden alles heeft geprobeerd om zwanger te worden, wil het niet lukken. Op een dag vindt ze een vreemde pop in de kelder. Wanneer ze de herkomst probeert te achterhalen, gaan heden en verleden steeds meer door elkaar lopen…

Sarah McCoy's vorige boek De Bakkersdochter werd een echte bestseller. Ik weet niet of voor Het oude huis hetzelfde lot is weggelegd, maar aan de prachtige cover zal het alleszins niet liggen. Ook de flaptekst maakt me heel nieuwsgierig. Die combinatie van heden en verleden die met elkaar verweven zijn, die vage toespeling op voodoo, ... Mijn interesse is gewekt, ik zet dit boek zeker op mijn leeslijstje!


Het oude huis | Sarah McCoy | 352 pagina's | Uitgeverij Boekerij | ISBN 9789022572450Geen opmerkingen:

Een reactie posten