zondag 16 december 2018

Tussen de regels #116

Op zondag verzamel ik het boekennieuws van de afgelopen week in Tussen de regels. Deze week meer over o.a. Michelle Obama, Roald Dahl en Louis Couperus.* De nabestaanden van Roald Dahl hebben 73 jaar na de Tweede Wereldoorlog alsnog de hand kunnen leggen op zijn oorlogsmedailles. De schrijver bleek de onderscheidingen nooit te hebben opgehaald. Zijn kleinzoon ging op zoek naar de medailles en kreeg ze uiteindelijk in handen via het ministerie van Defensie.

* Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar schenkt de contracten die Louis Couperus tekende voor boeken als De verliefde ezel (1918), Xerxes of de hoogmoed (1918) en Iskander (1920) aan het Literatuurmuseum in Den Haag. 

* De cast van A Letter To The King, de Netflix-adaptatie van Brief voor de koning, is bekend gemaakt. Naast Britse acteurs spelen ook een aantal Nederlandse acteurs in de verfilming van het boek van Tonke Dragt. Het is de eerste keer dat Netflix een Nederlands boek verfilmt.

* Michelle Obama doet tijdens haar boektournee van haar autobiografie Becoming ook Nederland aan. Op 17 april zal ze optreden in de Ziggo Dome en er zijn nog kaartjes te koop voor die avond. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan onder meer liefdadigheidsinstellingen, scholen en burgerinitiatieven in elke stad die de tour aandoet.

* Marga Minco heeft de P. C. Hooftprijs ontvangen. De 98-jarige auteur werd onder meer bekend met haar boek Het bittere kruid, dat in meerdere talen is verschenen. Gezien de leeftijd en de gezondheid van de auteur zal de prijs in januari bij haar thuis uitgereikt worden.


Dit is de voorlopig laatste Tussen de regels. (Lees hier alles over mijn blogpauze.) Uiteraard ben je altijd welkom op mijn Twitterpagina, waar ik ook regelmatig boekennieuws deel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten