zondag 9 december 2018

Tussen de regels #115

Elke zondag verzamel ik het laatste boekennieuws in Tussen de regels. Deze week meer over Jaap Robbens tournee door de Verenigde Staten en Canada en de Goodreads Choice Awards.* Ter gelegenheid van de verschijning van zijn roman Birk in de Verenigde Staten en Canada, gaat Jaap Robben er twee weken op tournee. Het wordt een speeddate met boekhandels, lezers en festivals. Hoe het hem vergaat aan de overkant van de oceaan kun je hier lezen.

* Geert Mak heeft een vervolg geschreven op zijn bestseller In Europa. Het boek zal in het najaar van 2019 verschijnen bij Uitgeverij Atlas. Het boek zal zich vooral concentreren op de eeuwwisseling, denk aan de invoering van de euro, de aanslag op de Twin Towers in New York en de bankencrisis.

* Vlaams schrijver en kunstenaar Pjeroo Roobjee is de eerste winnaar van de Luc Bucquoye-prijs, de nieuwe literatuurprijs van de Vrije Universiteit Brussel. De jury looft zijn werk dat getuigt van "redelijke eigenzinnigheid, onder andere door vrijheid van denken, engagement, tegendraadsheid en het stimuleren van emotie en intellect".

* Nu het einde van het jaar met rasse schreden nadert, is het natuurlijk ook weer tijd voor de favorietenlijstjes. Goodreads maakte deze week de winnaars van de Goodreads Choice Awards 2018 bekend. Alle winnaars kun je hier terugvinden.

Fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten