donderdag 27 december 2018

Hoe staat het met mijn leesvoornemens van 2018?

Begin dit jaar deelde ik voor het eerst zoiets als "goede leesvoornemens" op mijn blog. Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en is het de hoogste tijd om te kijken of ik ze ook heb kunnen waarmaken.


75 boeken lezen
Op dit moment staat mijn Goodreads Challenge op 77 boeken. Deze kunnen we dus afvinken! Ik twijfel nog of ik voor volgend jaar hoger zal mikken. Die magische kaap van 100 boeken is wel heel erg aanlokkelijk, maar misschien net iets minder haalbaar...

12 boeken uit eigen kast
Eén boek per maand uit eigen kast leek me nog wel te doen, maar helaas bleef ik hier dus steken op twee boeken. Ik las Lampje van Annet Schaap en Het meisje in het ijs van Robert Bryndza. Ik maakte ook een begin in De negen kamers van Peter-Paul Rauwerda, maar dat was echt niet mijn ding.

10 luisterboeken
Het afgelopen jaar beluisterde ik acht boeken waaronder het geweldige De tatoeëerder van Auschwitz. Net niet de tien die ik vooropgesteld had, maar ik troost me met de gedachte dat ik ook heel wat fijne podcasts heb beluisterd.

3 boeken herlezen
Door de jaren heen heb ik heel wat pareltjes gelezen waarvan ik graag nog een keer zou genieten. Toch blijkt keer op keer dat nieuwe boeken veel aantrekkelijker zijn, want ik herlas dit jaar geen enkel boek. Misschien helpt het om voor komend jaar een paar concrete titels op te lijsten?


Heb jij jouw leesdoelen van dit jaar al gehaald of doe je daar sowieso niet aan mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten