zondag 25 november 2018

Tussen de regels #113

Elke zondag verzamel ik de leukste boekennieuwtjes van de afgelopen week in Tussen de regels. Deze week o.a. de winnaar van de NS Publieksprijs en een groen kleedje voor de Antwerpse bibliotheek.Zolang er leven is van Hendrik Groen heeft dit jaar de NS Publieksprijs gewonnen. Het boek kreeg 42,4 procent van de stemmen van de ruim 97.000 uitgebrachte stemmen van het lezerspubliek. De andere genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs waren Dagboek van een getuige van Astrid Holleeder, De heilige Rita van Tommy Wieringa, Het beste wat we hebben van Griet Op de Beeck, Nazomer van Esther Verhoef en Stromboli van Saskia Noort. Ook in 2016 won Hendrik Groen de NS Publieksprijs met Pogingen iets van het leven te maken.

* Michelle Obama heeft een bestseller te pakken met haar boek Becoming. In een week tijd werden ruim 1,4 miljoen exemplaren verkocht. Behalve in de VS voert het boek in vrijwel alle Europese landen de bestsellerlijsten aan. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Denemarken en Finland staat de voormalige First Lady bovenaan.

* De Antwerpse Bibliotheek Permeke heeft een groen kleedje gekregen, letterlijk. Een draagstructuur met plantenbedden siert er voortaan de geven. Verticaal groen is een experiment ook meer natuur te brengen in de binnenstad. Een geslaagde make-over als je het mij vraagt!

* De Nederlandse landelijke bibliotheek heeft in 2017 in totaal 5,4 miljoen e-books uitgeleend, een stijging van 41 procent ten opzichte van 2015. In de Vlaamse bibliotheken is het helaas niet mogelijk om e-books uit te lenen, maar misschien laten ze zich in de toekomst toch inspireren door het succes in Nederland? Ik hoop het alleszins!

Fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten