zondag 11 november 2018

Tussen de regels #111

Een nieuwe zondag betekent vers boekennieuws! Deze week meer over o.a. de BookSpot Lezers- en Literatuurprijs en de Duitse versie van Zondagskind.


* Tommy Wieringa won met De heilige Rita zowel de BookSpot Lezersprijs als de BookSpot Literatuurprijs. De jury noemde het boek "in alle opzichten een klassieke roman van een meesterverteller, die weet te verrassen en bekoren, te inspireren en ontroeren".

* Franca Treur won dan weer de Zeeuwse Boekenprijs met haar boek Hoor nu mijn stem. Ook Flora Zeelandica van Peter L. Meininge en Til mij op met 1000 vogels van Sander Kooistra vielen in de prijzen. Zij wonnen respectievelijk een accolade voor Beste Wetenschappelijke Uitgave en Beste Debuut. Ted van Lieshout kreeg een accolade voor Beste Jeugdboek voor Boer Boris ei vekantie.

* Ook Duitse lezers zullen binnenkort van Zondagskind van Judith Visser (zonder twijfel één van de beste boeken van het jaar; klik hier voor mijn recensie) kunnen genieten. Mein Leben als Sonntagskind verschijnt in het voorjaar.

* Doet sneeuw pijn van Carolien Spaas wordt bewerkt tot een theatervoorstelling. Het boek beschrijft het verlies van haar echtgenoot Jean Michel die omkwam bij een ski-ongeluk. 

* De 82ste editie van de Boekenbeurs in Antwerpen sluit vandaag zijn deuren. Wil je nog een kijkje nemen in het boekenwalhalla? Dat kan nog tot 18u vanavond. Update: De Boekenbeurs klokte af op 137 000 bezoekers, zo'n 5 000 minder dan vorig jaar.


Fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten