zondag 4 november 2018

Tussen de regels #110

Zondag betekent tijd voor boekennieuws! Deze week meer over de Amerikaanse Dwarsliggers, de Libris Geschiedenis Prijs en de Hercule Poirotprijs.


* De alom bekende Dwarsliggers worden binnenkort ook losgelaten op de Amerikaanse markt. Uitgever Julie Strauss-Gabel zag ze voor het eerst toen ze op bezoek was in Nederland en was direct verkocht. De eerste Flipbackbooks, zoals ze daar zullen heten, zijn vier titels van John Green. En het is niet voor niets dat er zo wordt ingezet op young adults. De handzame boekjes lijken qua leeservaring best wel op een smartphone en is dus echt iets voor de jeugd, aldus de Strauss-Gabel.

* Frits van Oostrom heeft met zijn boek Nobel Streven de Libris Geschiedenis Prijs gewonnen. Het boek gaat over de middeleeuwse ridder Jan van Brederode.

* Op de Boekenbeurs werden deze week de Boekenleeuw en Boekenpauw uitgereikt, de prijzen voor beste en mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek in het Nederlandse taalgebied. Het zal geen verrassing zijn dat Annet Schaap de Boekenleeuw wegkaapt met haar boek Lampje. De Boekenpauw ging naar Marit Törnqvist met Het gelukkige eiland.

* Nog op de Boekenbeurs werd ook de winnaar van de Knack Hercule Poirotprijs voor beste Vlaamse misdaadverhaal bekend gemaakt. Dit jaar gaat de prijs naar Jos Pierreux met Niets erger dan spijt. De auteur werd al drie keer genomineerd en kan de prijs nu dus eindelijk op zijn naam schrijven. De Publieksprijs ging naar Toni Coppers met De jongen in het graf en Maja Wolny won met De Boekenmoordenaar de Fred Braeckman-award voor beste thrillerdebuut.

* Een moordpoging in een Zuidpoolstation. Het zou een onderwerp kunnen zijn van een thriller. Of het kan zomaar echt gebeurd zijn. In het Zuidpoolstation Bellingshausen ging een elektricien een lasser te lijf met een mes. Volgens het politierapport kon de elektricien er niet meer tegen dat lasser alsmaar de ontknoping verklapte van de boeken die hij net aan het lezen was... 

Reageer jij ook zo heftig op spoilers? ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten