zondag 21 oktober 2018

Tussen de regels #108

Elke zondag staat het boekennieuws van de afgelopen week voor je klaar. Deze week o.a. waarom Pieter Aspe de Boekenbeurs boycot en de winnares van de Man Booker Prize.


* De artistieke nalatenschap van Jan Wolkers wordt voortaan in Leiden beheerd. Museum De Lakenhal en de Universitaire Bibliotheken Leiden hebben zijn beeldende kunst en archieven verworven, naar wens van de kunstenaar en zijn echtgenote Karina was. De kunstwerken en documenten worden nu beschikbaar voor expositie en onderzoek.

* De Noord-Ierse schrijfster Anna Burns heeft de Man Booker Prize 2018 gewonnen voor haar boek Milkman. De jury roemde de originaliteit van de roman die gaat over een achttienjarig meisje dat ten tijde van de burgeroorlog in Noord-Ierland bezig is zichzelf te leren kennen. Burns is de eerste Noord-Ierse schrijver die de prijs wint en tevens de eerste vrouw sinds 2013.

* Pieter Aspe is er dit jaar niet bij op de Boekenbeurs in Antwerpen. De misdaadauteur uitte vorig jaar zijn ongenoegen over het feit dat bezoekers 10 euro moeten betalen om boeken te mogen kopen. Hij zei toen dat hij niet meer op de beurs zou signeren als er niets zou veranderen en voegt nu dus de daad bij het woord. Tijdens de drukste beursdagen, 1 en 11 november, zal hij signeren in zijn stamcafé De Kleine Tunnel in Antwerpen.

Vind jij het oké om te betalen om boeken te mogen kopen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten