dinsdag 30 oktober 2018

RECENSIE | Handlettering & illustratie in je bullet journal - Anne Jorinde Kuiper

Wil je aan een bullet journal (bujo) beginnen en raak je na een middag zoeken op Pinterest en Instagram misschien wat overweldigd door alle mogelijkheden? Dan is dit boek een uitkomst. Anne Jorinde Kuiper neemt je op een overzichtelijke en motiverende manier stap voor stap mee in haar favoriete bezigheid: handletteren en illustreren in je bujo. Ze laat je zien hoe je meer structuur en overzicht krijgt én hoe je in een handomdraai de prachtigste pagina’s opzet. Daarmee kun je niet alleen je leven beter plannen, het ziet er ook nog eens geweldig uit!


Handlettering en journaling: twee hippe hobby's tegenwoordig. Twee hobby's die ik toevallig ook leuk vind. Fijn dat Anne Jorinde Kuiper van Gouden Lijntjes deze nu ook combineert in één boek!

Om te beginnen gaat Anne Jorinde wat dieper in op bullet journaling en hoe je een bullet journal opzet. Deze informatie is vrij beknopt en zal voor complete beginners misschien niet voldoende zijn. Gelukkig verwijst ze ook naar Ryder Carroll's oorspronkelijke bullet journal website.


Dan is het tijd voor het creatieve gedeelte, te beginnen bij de materialen en een aantal mogelijke weekly spreads. Verder komen uiteraard ook de basics van het handletteren aan bod, compleet met veel tips, voorbeelden en enkele oefeningen. De volgende stap is het illustreren, al klinkt dat gewichtiger dan het is. Het hoeft allemaal niet zo natuurgetrouw of realistisch te zijn en je kunt het ook als je denkt dat je het niet kunt. Heel fijn dat Anne Jorinde onmiddellijk komaf maakt met die  eeuwige onzekerheden!


Handlettering & illustratie in je bullet journal is een heel vrolijk, mooi vormgegeven boek, met massa's tips en voorbeelden waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Dat de spreads en creaties die voorkomen in het boek ook echt uit Anne Jorindes journal komen, maakt het extra leuk. Ook al is haar stijl compleet anders dan die van mij, ik raakte toch geïnspireerd om wat meer te doen met illustraties/doodles.


Ben jij tijdens het lezen ook geïnspireerd geraakt en wil je direct aan de slag? Bij het boek hoort een Gouden Lijntjes Bullet Journal, een softcover journal met 240 spierwitte pagina's met stipjes, een enveloppe achterin en drie leeslintjes.


Handlettering & illustratie in je bullet journal
Anne Jorinde Kuiper
Aantal pagina's: 144
ISBN 9789491853234
Uitgeverij Van Halewyck (september 2018)

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten