zondag 30 september 2018

Tussen de regels #105

Ook vandaag staat er weer een kraakverse portie boekennieuws voor je klaar. Wat dacht je van een animatiereeks rond de Boeboeks of een spannende thrillerserie gebaseerd op de boeken van Simone van der Vlugt?


 * Exact 25 jaar na hun eerste verschijning, werkt VTM aan een animatiereeks rond de Boeboeks, de groene wezentjes van jeugdauteur Marc de Bel. De schrijver is nauw betrokken bij de reeks. Uiteindelijk zullen er 26 afleveringen van 11 minuten verschijnen. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend.

* LOIS, de driedelige reeks gebaseerd op de thrillers van Simone van der Vlugt, zal vanaf 28 november drie weken lang te zien zijn op NPO1. Volgende week gaat de reeks in avant-première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

* Nog zes genomineerden maken kans op de Bookspot Literatuurprijs 2018, sinds maart dit jaar de nieuwe naam van de ECI Literatuurprijs. Op de shortlist prijkt nog één vlaming: Peter Verhelst. Hij neemt het met zijn boek Voor het vergeten op tegen Suzanna Jansen (Ondanks de zwaartekracht), Peter Middendorp (Jij bent van mij), Arjen van Veelen (Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken), Aukelien Weverling (In alle steden) en Tommy Wieringa (De heilige Rita).

* Ook werd de shortlist voor beste Theologisch boek van het jaar bekend gemaakt. De jury, bestaande uit de theologie-recensenten van Nederlands Dagblad en Trouw, hebben vijf boeken op de shortlist gezet: God en ik – Wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de Bijbel van Alain Verheij, Ongelofelijk – Over de verrassende comeback van religie van Yvonne Zonderop, De Trooster van Esther Gerritsen, Heilige strijd – Het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad van Beatrice de Graaf en Dit broze bestaan – Over het geloof in God de Schepper van Willem Maarten Dekker.

* Oktober is de thrillermaand bij uitstek. Dat is ook uitgeverij Lannoo niet ontgaan. Zij organiseren op zaterdag 13 oktober het Huis van het Spannende Boek in Gent. De nieuwste thrillers worden voorgesteld, auteurs lezen er voor uit eigen werk en er is ook een streepje muziek voorzien. Inschrijven kan hier.

Fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten