zondag 9 september 2018

Tussen de regels #102

Elke zondag kun je bij Boekboetiek het laatste boekennieuws lezen in Tussen de regels. Deze week meer over de Bookspot Literatuurprijs en de Maand van de Geschiedenis.


* De longlist voor de Bookspot Literatuurprijs 2018 is bekend. Onder de 25 kanshebbers o.a. Kindsoldaat van Oscar van den Boogaard, Zuivering van Tom Lanoye en De heilige Rita van Tommy Wieringa. Ook als lezer kun je nog mee beslissen wie er wint: www.bookspotlezersprijs.nl of www.bookspotlezersprijs.be.

* Kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak krijgt deze maand de Theo Thijssenprijs voor haar volledige oeuvre. In dit prachtige interview praat ze over haar boeken en carrière, maar ook over de dood van haar zus en de tragische gevolgen hiervan. 

* Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Musea, boekhandels en bibliotheken doen gretig mee en zetten geschiedenis in de kijker. Dit jaar is het thema Opstand. Het programma werd deze week bekend gemaakt.

* Gisteren werd de BruutTAAL Gouden Lijst 2018 uitgereikt, een literaire prijs voor schrijvers van boeken voor jongeren van twaalf tot en met vijftien jaar. Omdat de CPNB dit jaar geen Gouden Lijst uitreikt, hebben Ted van Lieshout en Hans Hagen besloten de in 2009 door hen opgerichte prijs dit jaar zelf te organiseren. Erna Sassen won de prijs voor beste oorspronkelijk Nederlandstalige boek met Er is geen vorm waarin ik pas, Mette Eike Neerlin (auteur) en Bernadette Custers (vertaler) wonnen met Paard, paard, tijger, tijger de prijs voor het beste vertaalde werk.

Fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten