zondag 26 augustus 2018

Tussen de regels #100

In deze honderdste editie van Tussen de regels lees je meer over o.a. de Hugo Awards, het eerste kookboek van Snoop Dogg en een gloednieuw online boekenprogramma.* Afgelopen donderdag was het vierhonderd jaar geleden dat de Amsterdamse dichter Bredero op 33-jarige leeftijd stierf. René van Stipriaan, literair historicus en auteur van een nieuwe Bredero-biografie, stelt nu dat de dichter door zelfmoord om het leven kwam. Hij zou alle zin in het leven verloren hebben nadat de vrouw van zijn leven trouwde met een andere man. Van Stipriaan komt tot die conclusie op basis van Bredero's eigen werk en een analyse van lofdichten die na zijn dood verschenen. 

* Leesplatform Hebban en Jörgen Apperloo, bekend van YouTube-kanaal Vlogboek, slaan de handen in elkaar. Vanaf september lanceren ze een online boekenprogramma: Boekblik. Elke twee weken krijg je in korte afleveringen van drie tot vijf minuten meer info over verwachte boeken, verfilmingen en evenementen. De eerste aflevering is vanaf 3 september te bekijken.

* De Hugo Awards voor beste sciencefiction- en fantasyverhalen van het afgelopen jaar werden vorige zondag uitgereikt in San Jose. Een uitgebreide lijst met alle winnaars kun je hier terugvinden.

* Rapper Snoop Dogg komt in oktober met een eerste eigen kookboek op de proppen. In From crook to cook vind je al zijn favoriete recepten terug. Dat hij meer kan dan spacecake bakken bewijst hij de laatste jaren ook met het succesvolle kookprogramma dat hij samen met Martha Stewart presenteert.

* Een luxe resort op de Malediven is op zoek naar een uitbater voor hun boekenwinkeltje op het strand. Je zult er niet alleen vakantiegangers voorzien van leesvoer, er wordt ook van je verwacht dat je je mengt onder de celebrities die in het hotel verblijven en dat je cursussen creatief schrijven organiseert. Oh, en je moet ook nog eens een blog bijhouden over je belevenissen op het paradijselijke strand. It's a dirty job, but somebody's gotta do it... (Solliciteren kan trouwens via Bookbrunch.)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten