zaterdag 11 augustus 2018

Over onze vakantie

Half juli was het zover, na maanden aftellen. Voor het eerst in mijn werkende leven had ik twee weken aaneensluitend vakantie. Twee weken! In het begin vroeg ik mij nog af wat ik toch met al die vrije tijd ging doen. Maar voor ik het wist, liep de wekker weer veel te vroeg af en moest ik terug gaan werken. Om het vakantiegevoel nog niet helemaal te verliezen, blik ik nog even terug.


* Verre reizen zijn niet zo aan ons besteed. Dus trokken we naar het gezellige (en heerlijk koele) Zeeland. Ons hotel was supergezellig en had zo'n lekker ontbijtbuffet. Alleen de hoofdkussens waren niet zo schitterend. (Note to self: neem volgende keer je eigen kussen mee.)

* Verklaar ons voor gek, maar wij zijn dus van die mensen die om 5 uur 's morgens opstaan en in de auto springen om bij zonsopgang foto's te maken van deze vuurtoren. Met de slaap nog in de ogen parkeerde ik de auto bijna in zee (dat zou daar dus zomaar kunnen!) en genoot zo van het ruisen van de branding, de frisse bries en uitzicht dat ik bijna vergat foto's te maken. Het was daar en dan dat ik besloot om ooit naar Zeeland te verhuizen.


* Na maanden alles over Zoutelande te hebben gehoord op de radio, wilden we toch echt zelf zien wat allemaal te beleven valt. Niet zoveel, zo bleek. Of dat nu lag aan het feit dat we het oude strandhuis niet konden vinden of dat we daar zonder wodka en bokking zaten, weet ik nog altijd niet.

* Na twee jaar gingen we terug naar alle mooie plekjes waar onze trouwfoto's werden gemaakt. Er was ongeveer evenveel wind als toen, maar mijn schoenen waren veel comfortabeler, we hadden minder bekijks en voelden ons allebei beter achter de camera, dan ervoor, zoals toen.


* Tijdens een hittegolf moet je veel drinken. Genoeg gelegenheid dus om een paar lekkere biertjes uit te proberen. Ik was vooral gecharmeerd van Tropical Ralphie, een lekker verfrissende Weizen van Nederlandse bodem, met het coolste etiket dat ik ooit heb gezien.

* Een tripje naar Middelburg is niet compleet zonder een bezoekje aan De Drvkkery. Wat een prachtige, grote winkel! Mijn man had me daar gerust kunnen achterlaten om me aan het einde van onze vakantie weer te komen ophalen. Ik kocht er een fantastisch mooie editie van Anne of Green Gables.


* Ook twee van de warmste dagen van het jaar vielen pal in onze vakantie, en dan net niet in die week aan zee natuurlijk. Alle activiteiten buitenshuis werden voor 11 uur 's ochtends gepland en de rest van de dag bleven we lekker binnen in een koel huis, met de ventilator aan. Zo slaagde ik er toch nog in om een paar boeken te verslinden.

* We hadden het lumineuze idee om afkoeling te zoeken in de IKEA. En we waren niet alleen... We kochten uiteindelijk alleen maar drie schattige, kleine cactusjes. Waarvan er, je raadt het al, eentje ondertussen het loodje gelegd heeft. Zelfs die kunnen we dus niet in leven houden... #plantsarefriends?

Heb jij nog vakantieplannen? Of zit jouw vakantie er misschien ook alweer op?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten