donderdag 30 augustus 2018

Najaarsboeken om naar uit te kijken

Nu september in zicht komt, verschijnen er ook weer heel wat prachtige nieuwe boeken aan de horizon. Deze zes staan in ieder geval hoog op mijn verlanglijstje!


Aan het einde van de wereld - Kristin Hannah (oktober, Boekerij)
Kelly van Tales from the crib tipte de originele Engelse versie een tijdje geleden in haar boekennieuwsbrief (aanrader trouwens!) en ik zette het boek direct op mijn lijstje. Ik had het helemaal niet erg gevonden om de Engelse versie te lezen, maar nu ik weet dat de vertaling binnenkort al verschijnt, ga ik mijn geduld nog even op de proef stellen.

Uitzonderlijk - Colleen Hoover (oktober, Zomer & Keuning)
Zowat alles wat Colleen Hoover uit haar pen tovert, verandert in goud. Na kleppers als Misschien ooit en Nooit meer mag haar nieuwste telg dus niet ontbreken op mijn verlanglijstje. 

Genadeschot - Felix Weber (november, Boekerij)
Met Tot stof won Felix Weber - helemaal terecht - de Gouden Strop 2017. Nu staat er dus een opvolger klaar. Ook dit keer kiest Weber voor de Tweede Wereldoorlog als onderwerp.De tijd in kleur - Dan Jones & Marina Amaral (oktober, Omniboek)
De tijd in kleur bevat tweehonderd historische foto's, van koningin Victoria tot de moord op Kennedy, die door de Braziliaanse kunstenares Marina Amaral pixel per pixel zijn ingekleurd. Een tijdmachine op papier, aldus de uitgever. En als ik de boektrailer zo bekijk, moet ik het nog gaan geloven ook.

Gras - Koen Strobbe (oktober, Angèle)
Koen Strobbe is één van mijn favoriete thrillerauteurs van eigen bodem. Met De tragische eindes van Boris Bastarache maakte hij even een zijsprongetje, maar Gras wordt als vanouds een literaire thriller die zich afspeelt in de niet altijd even idyllische Provence.

Het meisje in de brief - Emily Gunnis (oktober, Harper Collins)
Het meisje in de brief is het debuut van de Engelse Emily Gunnis. Een tehuis voor ongehuwde moeders en gedwongen adoptie spelen de hoofdrol in deze veelbelovende roman. Op basis van de cover zou ik dit boek niet zo snel uitkiezen, maar de flaptekst maakt me wél nieuwsgierig.


Naar welke boeken kijk jij al uit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten