dinsdag 21 augustus 2018

6 x waarom ik uitkijk naar het najaar

Mijn eerste schooldagen liggen ondertussen ver achter me, maar toch blijft 1 september altijd iets magisch in zich dragen. Het is een frisse start, een beetje zoals 1 januari maar dan zonder goede voornemens. Voor mij kondigt september ook het najaar aan. Het begin van het einde van het jaar, zeg maar. En daar kijk ik - zoals ieder jaar - om verschillende redenen heel erg naar uit.


Indian summer
De kans dat onze voorraad zomer voor dit jaar opgebruikt is, is reëel, maar toch hoop ik ook dit jaar op een mooie indian summer. Niet meer die loden hitte van juli of augustus, maar nog wel aangenaam om buiten te genieten.

Bohemian Rhapsody
Een die hard Queen-fan ben ik niet, maar ik kijk oprecht uit naar deze biopic over Freddy Mercury die eind oktober verschijnt.

Extra veel boeken!
Niet alleen verschijnen er dit najaar weer superveel nieuwe boeken, het eerste weekend van september strijkt het Boekenfestijn ook weer neer in Hasselt. Na een jaar te hebben overgeslagen, ga ik er dit jaar zeker naartoe. Ook de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen, tussen 28 oktober en 11 november, mag niet ontbreken op de agenda.

Een nieuw tv-seizoen
Het begin van het nieuwe schooljaar luidt gelukkig ook het einde van de komkommertijd op televisie in. Gedaan met eindeloze herhalingen van F.C. De Kampioenen, C.S.I. en Allo Allo. Welkom nieuwe, verfrissende televisieprogramma's! Ik kijk vooral uit naar de Vlaamse versie van De Luizenmoeder en een nieuw seizoen van Bake Off Vlaanderen.

Mijn nieuwe leeszetel!
Tijdens onze vakantie ging ik overstag en kocht ik een nieuwe leeszetel. Zo'n comfortabel ding waar je alleen maar in kunt hangen, niet in zitten. Alleen moet ik daar nu dus minstens 12 weken op wachten. Ik troost me dan maar met het idee dat wanneer mijn zetel arriveert, ook mijn favoriete leesseizoen in volle gang is.

En last but not least: Mijn verjaardag
Officieel verjaar ik nog in de zomer, maar voor mijn gevoel ben ik een echt herfstkind. Het is dan ook mijn absolute lievelingsseizoen. De kleuren, geuren, het gouden licht en hier en daar een gure dag om binnen lekker te lezen met een warme chocomelk erbij. Ik kan niet wachten! Maar goed, mijn verjaardag dus. Een nieuwe voordeur dit keer. Tram 3. Dertig jaar. DER-TIG!!! Ik heb er verder geen problemen mee om dertig te worden hoor, alleen voel ik me dus in de verste verte geen dertiger. In mijn hoofd ben ik nog steeds een jaar of 25. Maar misschien is dat niet eens zo'n probleem...

Kijk jij ook zo uit naar het najaar of mag het voor jou eeuwig zomer blijven?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten