zondag 8 juli 2018

Tussen de regels #97

Elke zondag kun je in Tussen de regels het boekennieuws van de afgelopen week nalezen. Dit keer meer over de Libris Geschiedenis Prijs, een nieuw boek van Paulien Cornelisse en een alternatieve Nobelprijs Literatuur.* De longlist met de genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2018 is deze week bekend gemaakt. De tien geselecteerde titels kun je hier terugvinden. Op 15 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. Op 28 oktober 2018 kennen we dan de winnaar.

* De film Becoming Astrid, over het leven van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren, opent op vrijdag 7 september Film by the Sea, het filmfestival in Vlissingen. Astrid Lindgren werd wereldberoemd met haar boeken over o.a. Pippi Langkous.
* Na Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets, komt Paulien Cornelisse in oktober met een derde boek over taal. Taal voor de leuk zal gaan over taal en alles wat daarmee te maken heeft, aldus de auteur.

* Er zal dit jaar dan toch een Nobelprijs Literatuur worden uitgereikt. De prijs werd eerder dit jaar geschrapt na een schandaal over seksueel wangedrag. Nu hebben meer dan honderd Zweedse schrijvers, acteurs en journalisten de New Academy opgericht, een alternatief comité dat dit najaar zelf een prijs wil uitreiken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten