zondag 17 juni 2018

Tussen de regels #95

Iedere zondag verzamel ik voor jou het leukste boekennieuws van de afgelopen week. Deze week meer over o.a. het Boekenweekessay 2019 en het beste gedicht van de Herman de Coninck-prijs.


* Murat Isik schrijft het Boekenweekessay voor 2019. Het thema van de Boekenweek is "De moeder de vrouw", naar het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff. De 84ste Boekenweek vindt plaats van 23 tot en met 31 maart 2019. Onlangs werd al bekendgemaakt dat Jan Siebelink het Boekenweekgeschenk zal schrijven.

* De Herman de Coninck-prijs zat dit jaar in een compleet nieuw jasje. Zo werd de debuutprijs afgeschaft, prijzengeld van de winnaar verhoogd en kreeg de vroegere prijs voor het beste gedicht de naam "cadeaugedicht". Dat komt dit jaar van Nachoem M. Wijnberg, die in december ook de P.C. Hooft-prijs won. De jury koos voor Wijnbergs Aan het begin van de avond en stelt het nu gratis ter beschikking op hun website

* Harry Potter and the cursed child heeft vorige zondag maar liefst zes Tony Awards in de wacht gesleept, waaronder die voor beste toneelstuk. en beste regie. Het stuk werd geschreven door Jack Thorne en is sinds 2016 te zien in Londen. Onlangs ging het stuk ook op Broadway in première.

* Van Stephen Kings recentste boek De buitenstaander, dat pas op 22 mei verscheen, zal een tv-serie gemaakt worden. Wanneer de serie te zien zal zijn en wie erin zal meespelen is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten