zondag 10 juni 2018

Tussen de regels #94

Deze week in Tussen de regels vooral veel literaire prijzen. Zo werd de afgelopen week de Herman de Coninckprijs uitgereikt, maar ook de Bookspot Gouden Strop, de Prijs van de Jonge Jury en de Women's Prize for Fiction.


* Ester Naomi Perquin, de Nederlandse Dichter des Vaderlands heeft de Herman de Coninckprijs voor poëzie gewonnen met haar dichtbundel Meervoudig afwezig. Er waren dit jaar enkel Nederlanders genomineerd voor de prestigieuze prijs.

* Met zijn boek Enter won Willem Asman afgelopen week de BookSpot Gouden Strop, de prijs voor beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller. De BookSpot Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, is dit jaar voor Eva Keuris en haar boek Over het spoor. De bekendmaking luidde tegelijkertijd het begin van de Spannende Boekenweken in.

* In juli veilt Sotheby’s Londen de originele kaart van het Honderd Bunderbos uit de beginbladzijden van Winnie de Poeh. De tekening uit 1926 moet 100 000 tot 150 000 pond opbrengen.

* Op een veiling in de Amerikaanse stad Dallas zijn dan weer twee originele platen van Kuifje verkocht voor meer dan 364 000 euro. Het gaat om tekeningen voor het album Cokes in voorraad uit 1957.

* Mel Wallis de Vries heeft met haar boek Pijn voor de vijfde keer op rij de Prijs van de Jonge Jury gewonnen. De Jonge Jury Debuutprijs ging naar Voorlopers van Mirjam Hildebrand.

* De Brits-Pakistaanse Kamila Shamsie heeft de Women's Prize for Fiction gekregen voor haar zevende roman Home fire (Huis in brand), over radicalisering en familie.

* De Amerikaanse topkok en auteur Anthony Bourdain is op 61-jarige leeftijd overleden. Hij werd bekend met zijn bestseller Kitchen Confidential, over de verborgen kanten van het horecaleven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten