zondag 27 mei 2018

Tussen de regels #92

Elke zondag staat er een verse portie boekennieuws voor je klaar hier bij Boekboetiek. Neem dus gezellig een kopje thee of koffie erbij en lees meer over de genomineerden voor de Herman de Coninckprijs of de verfilming van Ballon, een verhaal van Tommy Wieringa.


* Ballon, een verhaal uit het boek Ga niet naar Zee van Tommy Wieringa, wordt verfilmd. De film gaat over een eenzame, kinderloze man die een ballon met een kaartje eraan vindt. Hij grijpt de kans om de onbekende kleuter van wie de ballon afkomstig is zijn moeizaam vergaarde levenslessen over te dragen. De hoofdrollen in de verfilming worden gespeeld door Johan Leysen en Julia Akkermans.

* Joost Baars, Hester Knibbe, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff, Ester Naomi Perquin en Nachoem M. Wijnberg zijn de vijf genomineerden voor de Herman de Coninckprijs 2018, de bekroning voor de beste dichtbundel van het jaar in Vlaanderen. De uitreiking vindt plaats op 8 juni in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

* Dinsdag overleed Pulitzer Prize-winnaar Philip Roth op 85-jarige leeftijd. Roth schreef vooral over de Joodse identiteit en de Amerikaanse politieke cultuur. Hij schreef tientallen romans waaronder Nemesis, Portnoy's Complaint en When She Was Good.

* De Poolse schrijster Olga Tokarczuk heeft de Man Booker International Prize 2018 gewonnen voor de vertaling van haar roman Flights. De jury prees haar als een "schrijfster met een geweldige scherpzinnigheid, verbeelding en literaire panache".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten