zondag 20 mei 2018

Tussen de regels #91

Het is weer zondag en dat betekent dat het ook weer tijd is voor een nieuwe Tussen de regels. Deze week meer over het Poëziegeschenk 2019, de Hebban Luisterboek Award en een wel heel bijzondere vacature in Antwerpen.


William Vance, de Belgische tekenaar van de legendarische stripreeks XIII, is op 82-jarige leeftijd overleden. Vooral in de jaren '90 was de serie erg populair. De strips worden in twintig landen uitgegeven en er werden eerder ook twee televisieseries rond gemaakt.

* De stad Antwerpen is op zoek naar een sprookjesverteller voor het Sprookjeshuis in Deurne. Op schooldagen komen er klasjes langs en op zondag gezinnen. Een unieke job, want België is het enige land in Europa waar sprookjesverteller een overheidsfunctie is. Wie de job wil, moet een bachelordiploma hebben, goed met kinderen kunnen omgaan en gepassioneerd een verhaal kunnen vertellen.

* De Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur gaat dit jaar naar Bibi Dumon Tak. Het is de belangrijkste Nederlandse oeuvreprijs voor jeugdliteratuur en wordt maar één keer in de drie jaar uitgereikt. Bibi Dumon Tak schrijft voornamelijk over dieren. Je kent haar misschien van Winterdieren of Soldaat Wojtek.

* Het Poëziegeschenk voor de Poëzieweek 2019 wordt geschreven door Tom Lanoye. De Poëzieweek vindt plaats van 31 januari tot en met 6 februari 2019 en heeft het thema vrijheid. In 2012 schreef Lanoye al het Boekenweekgeschenk Heldere hemel.

* Howard Komproe heeft de Hebban Luisterboek Award 2018 gewonnen. Komproe kreeg de prijs voor het voordragen van het boek Kleurenblind, het levensverhaal van Trevor Noah die bekend is als presentator van The Daily Show.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten