zondag 4 maart 2018

Tussen de regels #82

Elke zondag staat in het teken van boekennieuws en meer boekennieuws. Deze week de memoires van Michelle Obama, een eredoctoraat voor Jeroen Brouwers en uitkijken naar de Boekenweek.


* Voormalig first lady Michelle Obama werkt momenteel aan haar memoires. Het boek kreeg de titel Becoming en komt op 13 november uit in 24 talen, zo kondigde uitgever Penguin Random House aan.

* De Martinus Nijhoff Vertaalprijs gaat dit jaar naar naar Jeanne Holierhoek voor haar vertalingen van werken uit het Frans in het Nederlands. Haar werk omvat zo'n negentig vertalingen van beroemde auteurs als Montesquieu, Voltaire, Guy de Maupassant, Jean Paul Sartre, Simone de Beauvoir en Marie NDiaye.

* Jeroen Brouwers ontvangt in oktober een eredoctoraat van de Radboud Universiteit in Nijmegen. De carrière van de 78-jarige Nederlandse schrijver, die tegenwoordig in Belgisch Limburg woont, beslaat een periode van meer dan vijftig jaar en titels als Bezonken rood, Het hout en De zondvloed.

* Vlaanderen zal eregast zijn op de volgende editie van de Foire du Livre, zeg maar de Boekenbeurs van Brussel. De beurs, die volgend jaar zijn vijftigste verjaardag viert, wil de Vlaamse literatuur wat meer onder de aandacht brengen van het Franstalige publiek. Het is de bedoeling om de twee literaire universa wat dichter bij elkaar te brengen.

* Nog een weekje geduld en dan kunnen we weer allemaal ons hartje ophalen tijdens de Boekenweek. Het thema is dit jaar natuur. Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay. Natuurlijk is een hartstochtelijke ode aan de natuur en een vurig pleidooi voor duurzaamheid. Van zaterdag 10 maart tot en met zondag 18 maart krijg je bij aankoop van 12,50 euro aan boeken ook het Boekenweekgeschenk cadeau. Gezien de feiten van Griet Op de Beeck is een meeslepend verhaal over de gretige wil om goed te leven en over het wapen dat liefde kan zijn.

Welke boeken staan er zoal op jouw Boekenweekverlanglijstje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten